7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Polisi şehit edenler yargılanıyor

POLİSİ ŞEHİT EDENLER YARGILANMAYA BAŞLANDI

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada bir polis memurunu şehit edip, başka bir kişinin de öldürülmesi ve 2 kişinin yaralanmasına neden olan 8 kişi, güvenlik gerekçesiyle Konya'da yargılanmaya başlandı.

Olay,13 Haziran 2009 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Ofis Mahallesi Toprak Mahsulleri Ofisi'nde meydana gelmişti. İddiaya göre, Kırvar ile Rüzgar aileleri arasında sıra meselesi nedeniyle tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Polisler iki aileye müdahale ettiği sırada çatışma çıktı. Arada kalan 36 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası polis memuru Nihat Karakoca aldığı kurşun yarası sonrası şehit oldu. K. ailesi tarafından da Bekir Sami R. (30) kaleşnikofla vurularak öldürüldü, 2 kişi yaralandı. Olaydan sonra polis 8 kişiyi gözaltına aldı.

DURUŞMA KONYA'DA GİZLİ YAPILDI

Olayın ardından polisi şehit eden, başka bir kişinin ölümüne ve 2 kişinin yaralanmasına neden olanlar ile yardım yataklıkta bulunan sanıkların yargılanmasına 9 ay sonra Konya'da bugün başlandı. Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava güvenlik gerekçesiyle gizli yapıldı. Duruşmaya tutukla sanıklar Mehmet Halil B, Rıdvan K, Harun Servan K, Ali Murat R, Cuma R, İsmail Ö, Mehmet R, Mehmet Ö. ve sanık avukatları katıldı. Maktül ve sanık yakınları duruşmanın bitmesini mahkeme salonu dışında bekledi.

İlk kez hakim karşısına çıkan sanıklar hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 81/1. maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan 2 kez, yaralamadan 2 kez, yardım ve yataklıktan suçlandıklarının belirtilmesinin ardından duruşma gizli devam etti. Tek tek haklarındaki suçlamalarla ilgili ifade verdikleri öğrenilen sanıkların tutukluk halinin devamına karar verilirken, duruşma eksikliklerin ve şahitlerin dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

POLİSİ ŞEHİT EDENLER YARGILANMAYA BAŞLANDI
POLİSİ ŞEHİT EDENLER YARGILANMAYA BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 13:34:01
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 18:03:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?