6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Polisin büyük başarısı

Konya'da 7 yıl önce işlenen bir cinayeti geçtiğimiz aylarda aydınlatan Cinayet Bürosu dedektifleri, minibüste bulunarak muhafaza edilen sigara izmaritlerinin de katil zanlısı tarafından içildiğini DNA testiyle belirleyerek delil olarak savcılığa gönderdi. 

28 Nisan 2001 tarihinde 1 çocuk babası Recep Özekerci (26), merkez Meram ilçesi Armağan Mahallesi Ebabil Sokak'ta bir villa inşaatının içerisinde elleri ve ayakları bağlandıktan sonra boğularak öldürülmüştü. 2001 yılından 2004 yılına kadar birçok şüpheli üzerinde araştırma yapan polis, o dönem cinayet zanlısına ulaşamamıştı. 2004 yılında Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, eski faili meçhul cinayetlerin dosyasını çıkartarak içerisinde delil olup da çözülemeyenler üzerinde çalışma başlattı. Domuz bağıyla öldürülen minibüsçünün dosyasını ele alan dedektifler, minibüste içilen 4 sigara izmariti ile parmak izleri üzerinde araştırma yaptı. Minibüs hattıyla olay yeri çevresinde araştırma yapan dedektifler, dosyadaki 300 kişiyi tekrar inceledi ve kan örnekleri alarak sigara izmaritleriyle DNA testine gönderdi. DNA testinden de bir sonuç çıkmayınca bu kez ekipler yeni yöntemler denemeye başladı. Cinayet Büro Amiri Ertuğrul Güler ve 20 kişilik ekibi olay tarihinde çekilen görüntü ve fotoğrafları her gün defalarca inceledi. 

Dedektiflerin tamamı, sigaraların aynı şekilde söndürülmesi ve aynı marka sigara içilmesi nedeniyle olayı bir kişinin gasp amaçlı gerçekleştirdiği ve domuz bağıyla öldürülmüş gibi gösterilerek hedef saptırma yönteminin kullanıldığı konusunda hemfikir oldu. Ekipler, terör örgütü Hizbullah tarafından işlenen domuz bağı cinayetlerini inceleyip, uzmanlardan fikir almasıyla minibüsçünün öldürüldükten sonra bağlandığı kesinlik kazandı. Konya'da domuz bağı cinayeti olarak bilinen minibüsçünün katilini yakalamak için ekipler, 3 ayrı bölgede olay tarihi ve yakın günlerde otellerde kalan çok sayıda kişiyi belirledi. Otelde kalan kişiler üzerinde araştırma yapan ekipler, Batman nüfusuna kayıtlı Bilal Ç.'nin (30), 1996 yılında minibüs hatlarının geçtiği güzergahta bir evde 3 ay yaşadığını belirledi. Cinayeti Bilal Ç'nin işlemiş olabileceği üzerinde yoğunlaşan ekipler 6 ay süren bir takibe başlaması sonucu zanlının, eşini sürekli domuz bağıyla bağlaması sonucu gözaltına aldı. Batman'da yakalanan zanlı, polisin "Yıllar öncesiyle alakalı uzun bir hikaye için seni yakaladık" demesinden 5 saat sonra suçunu itiraf etmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. 

Cinayet Büro ekiplerinin cinayeti çözmesinin ardından, olayı delillendirmek için katil zanlısı Bilal Ç.'nin kan numunesini, 7 yıldır saklanan sigara izmaritiyle birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal laboratuvarına gönderdi. Laboratuvardan gelen sonuca göre, 2001 yılında öldürülen Recep Özekerci'nin minibüsünde bulunan 4 adet aynı şekilde söndürülmüş sigaradaki tükürük ile zanlının kanın birbirine uyumlu olduğu öğrenildi. Dedektifler ifadenin yanı sıra cinayet zanlısının suçunu delille tespit etmiş oldu.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 11:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?