6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Polisin 'Rabia Teyzesi' öldü

Konya polisinin yıllardır tüm ihtiyaçlarıyla ilgilendiği 90 yaşındaki Rabia Sözbir, son yolculuğuna da "Oğullarım" dediği polisler tarafından uğurlandı.

Konya Numune Hastanesi'nde 30 yıl hemşire olarak görev yapan 90 yaşındaki Rabia Sözbir, 45'li yaşlarında oğlunu ve eşini kalp krizinden kaybederek yalnız kaldı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği, 4 yıldır yarı felç olan ve kendi ihtiyaçlarını gideremeyen Rabia Sözbir'in durumundan haberdar oldu.

Bunun üzerine yaşlı kadının evine her gün uğrayarak tüm ihtiyaçlarını gidermesinde yardımcı olan polisler, yaşlı kadının adeta oğlu gibi oldu. Dün Rabia Sözbir, polisleri arayarak rahatsızlandığını söyledi. Ekip otosuyla hastaneye kaldırılan yaşlı kadın, yapılan tüm müdahalelere rağmen oğlu ve eşi gibi yüksek tansiyona bağlı kalp krizinden hayatını kaybetti.

Ölmeden birkaç ay önce polisler yine hastaneye getirerek tedavi ettirdiği sırada kameralara çocuklarım dediği polisler için "Çocuklar baktılar Allah razı olsun" diyen Sözbir için bugün Selimiye Camii'nde cenaze namazı kılındı. Namaza Asayiş Şubesi ekiplerinin yanı sıra cami cemaati katıldı. Namazdan sonra polislerin omzunda taşıdığı yaşlı kadının cenazesi, Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 16:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?