7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Polisten çete operasyonu

KONYA Emniyet Müdürlüğü ekipleri 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, aralarında Ülkü Ocakları Dergisi Konya eski temsilcisi İslam Alim Ülkü'nün de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin, ‘Suç örgütü kurmak, tehdit, adam kaldırmak, zorla çek ve senet tahsilatı yapmak, haraç almak’ iddiası ile gözaltına alındığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, bu sabah Konya başta olmak üzere İstanbul, Ankara ve Osmaniye’nin de bulunduğu 8 ilde eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı'nca çıkarılan Ülkü Ocakları Dergisi’nin Konya eski temsilcisi İslam Alim Ülkü ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 14'ü Konya olmak üzere 20 şüpheli gözaltına alındı.

Opersyonun sürdüğü ve gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin, ‘suç örgütü kurmak, tehdit, adam kaldırmak, zorla çek ve senet tahsilatı yapmak, haraç almak’ iddiası ile yakalandığı belirtildi. Konya'da gözaltına alınan şüpheliler, Numune Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından sorgulanmak üzere Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Diğer illerde gözaltına alınanlarında Konya’ya getirileceği belirtildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri 13 Temmuz 2007 tarihinde ‘Meltem’ adını verdiği operasyonda aynı suçlamalardan dolayı Ülkü Ocakları Dergisi'nin o dönem Konya Temsilciliği'ni yapan İslam Alim Ülkü ile birlikte dergi üyesi 35 kişiyi gözaltına almıştı. Sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan İslam Alim Ülkü, 9 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Soruşturma sürüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 10:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?