7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Polisten çocuklara yaşam dersi

Konya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından, Çocuk Kulübü'ne kayıtlı olan 450 çocuğa yaşam dersleri verilmeye başlanıyor.

Yaşam dersleri ile ilgili bilgi verilen programda, İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu da, 100 çocuğa karne hediyesini verdi.

 

 

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde Polis Abi Polis Abla Projesi kapsamında yer alan "Polisten Yaşam Dersleri" programının tanıtımına İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, polisler ve çocuk kulübüne kayıtlı suça meyilli çocuklar katıldı. Polis Abi Polis Abla Projesi kapsamında çocuklara öğretici polisler tarafından yaşam dersleri verileceğini belirten Emniyet Müdürü Tuzcu, "Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte dersler başlayacak. Bu dersler çocukların iletişimi, kişisel gelişim ve sosyal yaşamla ilgili olacak. Yaz tatili boyunca çocuklarımızın zamanını değerlendirmesini sağlamış olacağız" dedi.


Çocuk Şube Müdürü İsmail Karasakal da, "Bir süreç olan Polis Abi Polis Abla Projesi sosyal, kültürel, eğitim ve yardım faaliyetlerini içermektedir. Eğitim faaliyetleri kapsamında emniyet müdürümüzün desteğiyle öğreten polisten yaşam dersleri programını hazırladık. Okulların tatile girmesiyle bu programı uygulamaya başlayacağız. Emniyet teşkilatımızın çeşitli birimlerinde görevli üniversite mezunu ve formasyon sahibi polislerimiz şubemizdeki psikoloğumuzun yönlendirmesiyle haftanın her günü dersler verecek. Özellikle sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan risk altında bulunan çocuklarımıza önem vermeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.
Öğreten polisten yaşam dersleri programı kapmasında görev alacak olan üniversite mezunu ve formasyon sahibi polisler, 13 Haziran'da okulların kapanmasıyla birlikte 450 çocuğa öfke kontrolü, iletişim becerileri, zor insanlarla ilişkiler, eğilim belirleme, beden ve karakter eğitimi verecek. 13 Haziran'da okulların yaz tatiline girmesi nedeniyle çocuk kulübüne kayıtlı 100 çocuğa karne hediyesi verildi. Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından temin edilen kıyafet, futbol, basketbol topları ile formalar ve
ayakkabılar karne hediyesi olarak İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu tarafından çocuklara verildi. Hediyelerini alan çocukların mutlulukları dikkat çekti.
Daha sonra İl Emniyet Müdürü Tuzcu, eğitim verecek olan üniversite mezunu polisler ve çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 22:07:58
Güncelleme :3 Haziran 2008 Salı 22:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?