6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Polisten dolandırıcılara suçüstü

Konya'da Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü'nden çalınan hologramlar nedeniyle araştırma yapan polis, 1'i devlet memuru, 6 kişiyi suçüstü yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, 15 Eylül 2008 tarihinde Konya Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü'ndeki bir büro içerisine camı kırıp içeri giren şüpheli veya şüpheliler 386 adet "hologram" çaldı.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemede sadece "hologram" çalınması nedeniyle bunu bilen ve içeriden bir kişinin hırsızlığı gerçekleştirmiş olacağını düşünerek araştırmalarına başladı. Bu arada polis, hologramların vize işlemlerinde kullanılması nedeniyle şehirlerarası yolların çıkışlarına birer ekip koyarak her aracın ruhsatını inceledi.

Hırsızlık olayından 1 hafta sonra Adana yolu üzerinde çalınan hologramlardan bir tanesinin bir kamyonun ruhsatında olduğu seri numarasından kontrollerde belirlendi. Polis, kamyon şoföründen yola çıkıp araştırmasını devam ettirerek Murat Dilek adına kartvizit bastırıp kendini sigortacı olarak tanıtan Mevlüt Ö.'yü (29) belirledi.

Mevlüt Ö. ile bağlantısı olan Mehmet C. (44), Durmuş Ali B. (27), Recep G. (26) ile karayollarında memur olarak görev yapan ve hologramların çalındığı yerin sorumlusu olduğu öğrenilen A.B. ve aynı yerde işçi olan F.A. (48) belirlendi. Polis tüm bağlantıları çözmesinin ardından 15 ev ve iş yerine aynı anda operasyon yaptı. Yapılan operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan A.B. suçlamaları kabul etmezken, yapılan aramada üzerinde 20 adet çalıntı hologram çıktı. A.B.'nin hırsızlığı kendisinin yapmadığını, Fikret A'nın yaptığını iddia ettiği öğrenildi.

Polis olayla ilgili 6 kişiyi Konya Numune Hastanesi'nden sağlık kontrolünden geçirmesinin ardından adliyeye sevk etti. Şüphelilerin, çaldıkları 386 adet hologramdan 300 tanesini sahte olarak araç muayenesi yapılmış gibi kullanarak, 250 bin YTL dolandırdıklarının tespit edildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 13:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?