7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Polisten kaçtı, direğe çarptı

Konya'da kendisi hakkında kötü konuştuğu iddia edilen amcasının evini sevgilisiyle kurşunladıktan sonra otomobille kaçarken polisin "dur" ihtarına uymayan alkollü kadın sürücü ortalığı birbirine kattı. Polislerin uzun süre kovaladığı kadın, aydınlatma direğine çarpınca kıskıvrak yakalandı.

Olay, saat 03.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Karaaslan Aybahçe Mahallesi Fidanlık Caddesi numara 20'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Saliha B. (22), kendisi hakkında sürekli kötü konuştuğu iddia edilen amcası Mustafa B.'nin (48) gözünü korkutmak için sevgilisi Mustafa D. (24) ile birlikte bir plan yaptı. Saliha B., sevgilisi Mustafa D.'yi de yanına alarak kendisinin kullandığı 42 FC 149 plakalı otomobille amcasının evine gitti.

Otomobilde bulunan Mustafa D., sevgilisinin gösterdiği eve Baretta marka silahla 2 el ateş etti. Direksiyon başında hazır bekleyen Saliha B., saldırıdan sonra hızla olay yerinden kaçtı. Silah sesini duyan vatandaşların ihbarı üzerine belirtilen adrese hareket eden polis ekipleri, Karaman Caddesi'nde durumundan şüphelendikleri Saliha B.'nin kullandığı otomobile "dur" ihtarında bulundu.

Sürücü dur ihtarına uymayıp kaçmaya başlarken, kısa sürede bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Kaçarken Mengene Caddesi'nde bir evin duvarına ve park halindeki iki otomobile çarpmasına rağmen durmayan Saliha B., Piriesat Caddesi'nde aydınlatma direğine çarptı. Kazada Saliha B. yara almadan kurtulurken, sevgilisi Mustafa D. ise yaralandı.

Saliha B., etrafını saran polisleri görünce otomobilden inmek istemedi. Gazetecilere de küfür ederek tepki gösteren Saliha B.'yi sevgilisi gizlemeye çalıştı. Bir süre sonra otomobilden inerek polis minibüsüne bindirilen Saliha B. ile sevgilisi Mustafa D.'ye ilk müdahale sağlık görevlileri tarafından burada yapıldı. Tedavinin ardından
sevgilisinin yüzünü ceketiyle gizlemeye çalışan Mustafa D., polis otosuna bindiği sırada kameralara el hareketi yaptı. Konya Numune Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünde Saliha B.'nin 235, sevgilisi Mustafa D.'nin ise 400 promil alkollü olduğu belirlendi.

Öte yandan, kurşunlama olayından sonra otomobilde bulunamayan suç aleti silahı zanlıların kaçarken araçtan attıkları belirlendi. Bunun üzerine şüphelilerin kaçış güzergahında yapılan aramada yol ortasında Baretta marka silah ile kurşunlanan evin önünde 2 adet boş kovan bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 14:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?