30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Polisten terör operasyonu

KONYA'DAKİ TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONU

Konya'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda çoğunluğu üniversite öğrencisi 20 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, üniversitede yapılanmaya giden terör örgütü PKK'ya yönelik sabah erken saatlerde belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Konya'nın merkez Karatay, Selçuklu ve Meram ilçelerinde çok sayıda eve yapılan baskınlarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Operasyon kapsamında, 1 BDP üyesi ve çoğunluğu üniversite öğrencisi 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Konya Numune Hastanesi'ne

getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Hastane çıkışında şüphelilerden yazar olduğunu söyleyen bir kişi, "Bunun bedeli bu olmamalıydı. Ben yazarım, kalemimden başka hiçbir şeyim yok, yüreğim var" diye konuştu.

Örgüt üyesi olduğu iddia edilen şahısların, üniversitede kargaşa ortamı çıkarıp gençleri PKK adına örgütlenerek yapılanmaya gittikleri ileri sürüldü.

KONYA'DAKİ TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONU
KONYA'DAKİ TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONU
KONYA'DAKİ TERÖR ÖRGÜTÜ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 12:42:00
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 16:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?