6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Postacılar dert küpü

POSTACILAR DERT KÜPÜ

PTT bünyesinde çalışan posta dağıtıcılarının gönderileri sahiplerine ulaştırma konusunda bazı sıkıntılar yaşadığı bildirildi.

Günde yaya olarak 15, bisiklet ve motorize olarak yaklaşık 25 kilometre mesafe yol katederek ellerindeki gönderileri sahiplerine en kısa zamanda ulaştırabilmek için çalışan posta dağıtıcıları, dağıtım esnasında yaşadıkları onca soruna rağmen özveriyle çalışıyor. Posta dağıtıcılarının köy ve beldelerde dağıtım yaparken en çok korkulu rüyası köpekler oluyor. Evlerin bahçelerine salınan ya da kapı önüne bağlanan köpekler nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşayan dağıtıcılar, bu durumdaki yerlerin önüne posta kutusu bırakılmasının yaşadıkları sıkıntının önüne geçebileceğini belirtiyor.

Posta dağıtıcıları köy ve beldelerde gönderiye sadece isim ve yerleşim merkezinin isminin yazılması nedeniyle adres bulma konusunda da sıkıntılar yaşıyor. Açık adreslerin yazılmaması nedeniyle tanıdıkları isimlere gönderileri teslim etmeyi başaran posta dağıtıcıları, bulamadıkları takdirde ise muhtar ya da azalardan yardım istemek zorunda kalıyor. Posta dağıtıcıları, bazı yerlerde aynı isimde birkaç kişinin yaşaması nedeniyle, gönderide sadece ismin bulunmasının da karışıklığa neden olabildiğine dikkat çekiyor.

Posta dağıtıcılarının kent merkezlerinde yaşadıkları en büyük sorunlardan bir tanesi ise apartman gibi büyük konutların bazılarında posta kutularının olmaması ya da kapalı tutulan kapılar nedeniyle binaya girilememesi. Bu nedenle, çok katlı binalarda posta kutularının mekanın dış cephesine yapılmasını isteyen dağıtıcılar, sokak levhalarının olmaması, eski ve yeni sokak isimlerinin bir arada olmasının da işlerini zorlaştırdığı görüşünde.

POSTACILAR DERT KÜPÜ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 15:14:03
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 15:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?