6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Prof. Dr. Ahmet Ayhan'a hazin tören

Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden Selçuk Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ayhan için Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nde tören düzenlendi.

4 yıldır tedavi gördüğü kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybeden 58 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet Ayhan için Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan, öğretim üyeleri, ailesi ve yakınları katıldı.

Törende konuşan Rektör Süleyman Okudan, Prof. Dr. Ahmet Ayhan'ın hayatının zor dönemlerinde kanserle uğraşırken projelerle de uğraştığını belirterek, "Bilime olan katkılarını biliyorum. Üniversitemize ve ülkesine katkılarından dolayı önünde saygıyla eğiliyorum. Ülkesine hizmet etmiş vatansever biridir" dedi.

Kızı Lale Ayhan da babasına hayatı boyunca hayran olduğunu ifade ederek, "Babam benim için sözün bittiği yerdir. Böyle bir babam olduğu için çok gururluyum" diye konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Ayhan'ın cenazesi daha sonra aile mezarlığında toprağa verilmek üzere ambulansla Konya'nın Hüyük ilçesine götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 14:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özer sözal IP: 88.224.240.xxx Tarih : 15.10.2008 18:27:45

Saygıdeğer hocamın vefatına son derece üzüldüm.Benim,jeolojinin ve Türkiye'nin acı kaybıdır.Kendisine Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dilerim.Ruhu şad olsun.