6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Projektörle tavşan avına ceza

PROJEKTÖRLE YABAN TAVŞANI AVLAYAN 3 KİŞİ YAKALANDI

Konya'nın Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekipleri, yasak olmasına rağmen projektörle yaban tavşanı avladığı iddia edilen 3 kişiyi yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, sorumluluk alanı olan Akşehir ilçesinde gece kontrollerine çıkan Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekipleri, saat 23.30 sıralarında Tekke Deresi mevkiinde projektörle av yapıldığını tespit etti.

 Gecenin karanlığından yararlanarak projektörle avlanan 3 kişiyi yeni vurulduğu belirlenen 3 yaban tavşanı ile birlikte yakalayan görevliler, yabani tavşanlarla birlikte, 1 adet av tüfeği, projektör ve avda kullanılan otomobile el koydu.

Projektörle yaban tavşanı avladığı iddia edilen H.A.B. (40), İ.K. (22) ile S.G. (54) hakkında tutanak tanzim eden görevliler, 3 şüpheli hakkında kişi başı 2 bin lira olmak üzere toplam 6 bin liralık idari para cezasının uygulanacağını, ayrıca tavşan başına 300 liralık olmak üzere toplam 6 bin 900 liralık tazminat bedeli kesileceğini bildirdiler. Avda projektör ve av tüfeği ile birlikte kullanılan otomobile ise müsadere edilmek üzere el konulduğu öğrenildi.

PROJEKTÖRLE YABAN TAVŞANI AVLAYAN 3 KİŞİ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 11:40:03
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 13:00:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?