4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Promosyonlu Kuran kursu

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, düzenlediği kampanya ile 1.kademe okuma yazma kursuna katılıp başarı gösterenleri çeyrek altınla ödüllendirecek.

Beyşehir HEM, okuma yazma bilmediği halde açılan kurslara çok fazla ilginin olmaması üzerine çareyi promosyonlu kampanyada buldu. Çeyrek altın ödüllü kampanya ile okuma yazma bilmeyen insanların kurslara katılımını artırmayı hedefleyen Halk Eğitim Merkezi, bu yolla ilçede okuma yazma bilmeyen bir tek insan bile bırakmamak için kolları sıvadı.

Kampanya hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kocagöz, okuma-yazma bilmeyen insanları bu kurslara özendirmek amacıyla böyle bir karar aldıklarını söyledi. Kampanya hakkında kurumun internet sayfasında da duyuru yaptıklarını belirten Kocagöz, yaptıkları alan taramalarında okuma-yazma bilmediği halde bu durumunu saklayan, söylemek istemeyen ya da çekinen insanların olduğunu belirterek, “Oysa biz biliyoruz ki, köylerimizde ve hatta ilçe merkezimizde birçoğumuzun annesi de dahil okula gitmemiş, okuma-yazma kurslarına katılmamıştır. İlerleyen yaşına kadar yaşamını bir şekilde idame ettirmiş olan bu insanlar, ‘Bu yaştan sonra okusam ne olur, okumasam ne olur’ düşüncesinden hareket ettikleri için özellikle 1.kademe okuma-yazma kurslarına katılım yönünde sıkıntılar yaşıyoruz. Halbuki okuma yazma ve geleneksel el sanatları kurslarında sayı sınırlaması da mevcut değil. Eğer, bir kursiyer dahi çıksa, hatta kendi köyünde, evinde bile 1.derece okuma-yazma kursunu açıp kendisini okur yazar hale getirebiliriz. Düzenlediğimiz çeyrek altın ödüllü kampanyamıza Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz de destek veriyor. Bu kampanya ile kursiyer sayımızı artırırız diye düşünüyoruz” diye konuştu.
Kocagöz, Beyşehir’de Halk Eğitim Merkezi’nin okuma yazma kurslarının başladığı 1980 yılından bugüne kadar 27 yıllık süre içerisinde toplam 4 bin 179 kişiyi kurs vererek okur yazar hale getirdiğini de kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 18:19:17
Güncelleme :8 Aralık 2007 Cumartesi 18:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?