6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Protesto konvoyu Konya'dan geçti

İsrail'i protesto amacıyla Dayanışma Vakfı'nın organizasyonuyla bir araya gelen ve İstanbul'dan Suriye'ye doğru yola çıkan konvoydaki araçlar Konya'ya geldi.

Araçlarıyla eyleme katılacak olan çok sayıda vatandaş, sabah saatlerinde İstanbul Aksaray'da toplandıktan sonra İsrail'i protesto etmiş ve burada yapılan açıklamaların ardından Suriye'ye gitmek için yola çıkmıştı. Konvoyda bulunan araçlar, dün akşam Konya'ya ulaştı. Adalet Parkı'nda toplanan vatandaşlar geceyi Konya'da geçirdi.

Burada bir açıklama yapan Dayanışma Vakfı Başkanı Hüsnü Kılıç, "İstanbul'dan sonra uğradığımız yerlerden geri dönenler oldu, katılanlar oldu. Ankara'da yaklaşık bin civarında bir araçla tur atıldı. Ankara'da, Konya'da konaklayanlar oldu, Adana istikametine gidenler oldu. Özellikle Reyhanlı'da nokta buluşmasını öneriyoruz. Konya'ya intikal eden 100 civarında araç var. Yaşanan soykırım ve Siyonist katliama karşı Türk insanının, aynı inancı paylaşan insanların duyarlılığını ifade etmek istedik. Oradaki kardeşlerimizle dayanışma eylemini ortaya koymak, bizim de aynı şekilde zulme karşı direniş verdiğimizi göstermek için yapılmış bir eylemdir. Bu Siyonist katliamın durdurulması yönünde dünya güvenlik, diplomasi örgütlerine mesajımız var. Derhal İslam Barış Gücü'nün oluşturularak o bölgede görevlendirilmesini, hatta Türkiye'den gidecek barış gücünün o bölgede görevlendirilmesini istiyoruz. Türkiye'nin çok şey yaptığını görüyoruz ve bunu takdirle karşılıyoruz.
Ancak bunun yetmediğini, oradaki yaralıların tasfiye edilmesi gerektiğini, bölgeye müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Konvoyu karşılayan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Latif Selvi de, "Konya'da bu kardeşlerimizi misafir etmek istedik. Konya'dan katılanlarla birlikte yollarına devam edecekler. Dünyanın neresinde olursa olsun, bu Siyonist katillere karşı mazlumların yanında yer alan kim varsa, herkesle beraber olarak, bunlara karşı hep duyarlılık paylaşımı içerisindeyiz ve bu duyarlılığımız artarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

Konvoy, Hatay'ı geçerek Suriye'ye ulaşmayı hedefliyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 13:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?