6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

PTT 168 yaşında

PTT'nin kuruluşunun 168. yıldönümü nedeniyle Konya'da bir dizi etkinlik düzenlendi. Atatürt Anıtı'nda başlayan etkinlikler Telgrafçı Hamdi Bey'in mezarını ziyaretle devam etti.

Anıt Alanı'nda düzenlenen programa Konya PTT Başmüdürü Hakkı Altuntaş, daire müdürleri ve PTT çalışanları katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Kurtuluş Savaşı'nda ilk sivil telgraf ağını kuran Telgrafçı Hamdi Martonaltı'nın mezarına geçildi.

Burada bir konuşma yapan Başmüdür Hakkı Altuntaş, Telgrafçı Hamdi Bey'in Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği vatanperverliği ve kahramanlığı asla unutmayacaklarını belirterek, "Hamdi Bey'in vatanperverliğini, cesaretini ve özverisini günümüzde tekrar anlatmaktaki gayemiz Kurtuluş Savaşı'yla verilen milli mücadelenin ne kadar zor kazanıldığını, nelere mal olduğunu ve PTT Teşkilatı'nın hangi merhalelerden geçerek bugünlere ulaştığını hatırlatmaktır. 1919 yılında İstanbul Büyük Postane'de görev yapan Hamdi Bey, Anadolu'da Kurtuluş Savaşı'nı başlatan Mustafa Kemal'e İstanbul'un durumuyla ilgili bilgi aktarmış, 15 Mart'ı 16 Mart'a bağlayan gece durum fark edilince işine son verilmişti. Bu olaydan sonra Anadolu'ya geçmiş ve Milli Mücadele'ye telgrafçılık yaparak özveriyle hizmet etmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından Telgrafçı Hamdi Bey için dualar okunarak mezarına çiçek bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 14:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?