4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

PTT'ci postaneyi soymaya kalktı

Konya'da bir PTT Bank şubesindeki 2 para kasasından oksijen tüpü kullanarak 16 bin YTL çalan biri PTT çalışanı 4 kişi yakalandı.

16 Ocak'ta merkez Selçuklu ilçesi Vatan Caddesi'ndeki bir PTT Bank şubesinden 16 bin YTL çalınmasının ardından polis, olayla ilgili çalışma başlattı.

2 büyük kasanın oksijen tüpü yardımıyla açıldığını ancak 800 bin YTL bulunan küçük kasanın açılmadığını tespit eden Konya Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, konuyla ilgili olarak çalışanlardan bilgi aldı.

Zanlıların PTT Bank şubesine rahatlıkla girdiğinin belirlenmesinin ardından polis, çok miktarda kredi kartı borcu bulunan ve PTT'nin yapı işlerinde çalışan Alparslan T'yi (33) takibe aldı.

Şubenin teknisyen kadrosunda görevli Alparslan T'nin görüştüğü kişileri belirleyen polis, mobilyacılık işiyle uğraşan ve para sıkıntısı bulunan Adem I'yı (40) da izlemeye başladı.

Söz konusu kişilerin daha önce çelik kasa hırsızlığından sabıkalı Muzaffer A. (40) ve arkadaşı Adem A. (41) ile olaydan önce sürekli bir araya geldiğinin ancak olaydan sonra bir daha görüşmediklerinin tespit edilmesinin ardından çalışma bu yönde yoğunlaştırıldı.

Delillerin toplanmasının ardından 9 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyon sonrası şüpheliler Alparslan T, Adem I, Adem A. ve Muzaffer A. yakalandı.

OKSİJEN TÜPÜ BİTMİŞ

Şüphelilerin 5 bin YTL sanarak çaldıkları her bir para destesinin 500 YTL çıktığını sonradan kendilerinin fark ettiği öğrenildi.

Alparslan T. ve Muzaffer A'nın olay günü mesai saati öncesi oksijen tüpleriyle içeride kaldıkları, Adem I, ve Adem A'nın ise dışardan gözetlediği belirtildi.

Ayrıca şüphelilerin, önce yüklü miktarda para olduğunu düşündükleri 2 büyük kasayı açtıkları, sıra içinde 800 bin YTL bulunan küçük kasayı geldiğinde kasayı açmakta kullandıkları oksijen tüpünün bittiği anlaşıldı.

Şüpheliler, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

AA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 14:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?