6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

PTT'den Nasreddin Hoca pulları

Nasreddin Hoca fıkralarının işlendiği dörtlü bloklar halindeki 250 bin pul, PTT tarafından bugünden itibaren satışa sunuldu.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, Konya'nın Akşehir ilçesindeki Akşehir Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, Nasreddin Hoca'nın Doğumunun 800. yıl dönümü anısına dörtlü blok halinde 250 bin pul hazırladıklarını söyledi.

Nasreddin Hoca'nın tüm dünyada tanınan Türk-İslam dünyasının temsilcisi önemli bir kişi olduğunu vurgulayan Tural, ''Onun felsefesini tanıtmak, bizim ve bütün kurumların görevidir. Biz PTT Genel Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi yaptığımıza inanıyorum. Bu yıl çıkardığımız 4 seriden oluşan Nasreddin Hoca'nın 800. doğum yılı pullarını Akşehir'de tanıtmaktan mutluyum'' dedi.

Tural, pullarda ''Göle yoğurt çalma'', ''Kazan doğurdu'', ''Ye kürküm ye'' ve ''Eşeğe ters binen Hoca'' fıkralarının işlendiğini bildirdi.

Toplantıya, Akşehir Kaymakamı Kenan Çiftçi, Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu da katıldı.

Akşehir Kültür Merkezi'nde tanıtımı yapılan ve bugünden itibaren satışa sunulan Nasreddin Hoca pullarının 25, 65, 80 ve 85 YKr olarak hazırlandığı; bu arada, pul koleksiyoncularının İstanbul, Ankara ve İzmir gibi birçok kentten Akşehir'e geldiği öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 17:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?