30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Rahvan at yarışları yapılacak

BEYŞEHİR'DE RAHVAN AT YARIŞLARI YAPILACAK

Beyşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübü Başkanı ve Türkiye Rahvan Atlı Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Poyraz, gelecek ay yapacakları rahvan at yarışlarına birçok ilden katılımın olacağını söyledi.

Atçılık yönünden Beyşehir coğrafyasının dünyada çok büyük öneme sahip olduğunu belirten Erdal Poyraz, bölgede son dönemde sönmekte olan rahvan atçılığı yeniden geliştirmek için Beyşehir Belediyesi Atlı Spor Kulübü'nü 7 yıl önce kurduklarını bildirdi.

Beyşehir'de düzenlenen göl festivalleri bünyesinde rahvan at yarışları organize etmeye başladıklarını kaydeden Poyraz, “Beyşehir'deki ve diğer yerlerde düzenlenen yarışlarda bölgemizin atçıları çok iddialı hale geldi. Biz Beyşehir atçılığı olarak Türkiye'de çok iddialıyız. 17 Temmuz'da Beyşehir'de yine aynı etkinlik kapsamında bu yıl daha büyük bir organize ile rahvan at yarışları düzenleyeceğiz. Bu yarışmaya Erzurum, Ordu, Trabzon, Karadeniz, Tokat, Kayseri, Gaziantep, Mardin, Antalya, Denizli, Bursa, İzmit, Manisa, Muğla, Aydın gibi illerinden gelen rahvan atlar katılacak. Hatta yabancı atçıların gelme durumu da söz konusu olabilir. Beyşehir bölgesinin atlarının da yarışacağı bu organize bu yıl çok daha çekişmeye sahne olacak. Bunun için hazırlıklarımızı da uzun zamandır sürdürüyoruz. Yarışlar öncesi hazırlanan tanıtım afiş ve broşürleri için göl kenarında ve tarihi mekanlarda rahvan atlarımıza bindik, gösteri yürüyüşleri yaptık. Çekimler ise hayli ilgi çekti” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2011 Cumartesi 12:40:04
Güncelleme :25 Haziran 2011 Cumartesi 12:46:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?