7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Ramazan Çadırı'na büyük ilgi!

Konya Büyükşehir Belediyesi her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da fakir halkın yemek ve eğlence ihtiyacını karşılamak için Ramazan Çadırı kurdu.

Fakir halka yardım için kurulan Ramazan Çadırı bu yıl farklı olarak Konya Büyükşehir, Meram ve Karatay Belediyeleri tarafından ortaklaşa organize edildi.

Geleneksel hale gelen Ramazan Çadırı’nda her gün 2500 kişiye maliyeti 5 milyar Türk lirasını bulan iftar yemeği ikram ediliyor. İftar yemeğinin arkasından 3 belediyenin düzenlediği etkinliklerle çadır misafirleri eğlenceli dakikalar geçiriyor.

Konya şehrinin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Şerafettin Meydanı, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından “Tarihi Kent Merkezi” olarak düzenlendikten sonra uzun süreli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Özel olarak yapılan ısıtma ve ses sistemi ile Konya halkının yanında yabancı turistlerin de ilgisini çeken Ramazan Çadırı’ndaki “Ramazan Etkinlikleri” her akşam saat 20.00’da başlıyor.

Meram ve Karatay Belediyeleri tarafından Ramazan Çadırı’nın etrafına yaptırılan 6 adet nostaljik araçta; patlamış mısır, horozlu şeker, sarı leblebi, mangalda kestane, pamuklu şeker ve tahinli pide satışları yapılıyor.

Kaset ve kitapçıların da yer aldığı tarihi mekanda açık havada nargile içmek isteyenler için özel olarak yapılmış bölümler gecenin geç saatlerine kadar sürüyor.

Çadır misafirleri, iftar yemeğinin ardından düzenlenen etkinliklerin yanında 16 Ekim’de Konya Büyükşehir, Karatay ve Meram Belediyeleri tarafından Tarihi Şerafettin Meydanı’na kurulan dev ekran televizyonda Karatay Belediyesi Başkanı Mehmet Şen, Karatay Belediyesi Başkan Yardımcısı Adnan Özkafa ve Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Osman Zabınoğlu ile milli maçı izleme imkanı buldular.

Her yıl Ramazan ayında tekrarlanacak ve 29 gün boyunca hizmet verecek olan Ramazan Çadırı ve Etkinlikleri bu sene 24 Ekim tarihinde sona erecek.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2003 Salı 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:22:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?