4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Ramazan'da bakkalların işi azaldı

Ramazan ayında marketlerden promosyonlu alışveriş yapılması, kredi kartıyla alışverişlere puan verilmesi gibi etkenler yüzünden bakkalların işleri yarı yarıya azaldı.

Konya Bakkallar Odası Başkanı Süleyman Yılmaz, bakkalların son yıllarda büyük marketlere karşı yenik düştüğünü, mücadele edemez duruma geldiğini söyledi.

Bakkalların cepte para olmadığı durumlarda veresiye adresi olarak görüldüğünü ifade eden Yılmaz, vatandaşların genellikle, kredi kartı kullanması nedeniyle marketlere yöneldiğini bildirdi.

Ramazan ayında gıda ürünlerinde satış patlaması yaşanırken bakkalların satışlarının yarı yarıya düştüğünü dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
“Ramazanda marketler promosyonlu satışlara yöneliyor. Birisi belli bir orandaki alışverişe içecek, diğeri başka bir şey veriyor. Bankalar sundukları kredi kartlarıyla yapılan alışverişlere para puan veriyor. Örneğin 75 YTL'lik alışverişe 10 YTL veriliyorsa tüketici bunu kazanç olarak görüyor ve markete gidiyor. Bakkala gelirse ya peşin ödeyecek ya da veresiye yazdıracak. Promosyonlu satışlar ve kredi kartı kampanyaları bakkalları zor durumda bırakıyor.”
Yılmaz, yıllardır bu konuyu gündeme getirdiklerini, ancak marketlere engel olamadıklarını belirterek, “Hipermarketler, kendilerine gelenlerle yetinmiyor, mahalle arasındaki bakkalların müşterilerine de göz dikiyor. Küçük marketlerle adeta bakkalların sonu getiriliyor. Bu konudaki mücadelemiz sürüyor. Hipermarketler, farklı sektörde hizmet veren onlarca esnafı etkiliyor.” dedi.

AA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 16:08:55
Güncelleme :9 Ekim 2007 Salı 16:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?