6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Randevu dönemi başlıyor

Konya’nın Beyşehir İlçe Devlet Hastanesi’nde bir ilk olan randevu dönemi 7 Nisan Pazartesi gününden itibaren başlıyor.
 
Rendevu sistemi, “Telefonla randevu, web üzerinden online randevu ve SMS ile cepten randevu” şeklinde 3 ayrı tercih yöntemiyle işleyecek. 

Beyşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Metin Tek, bir süre önce duyurusunu yaptıkları hastanede randevulu hasta müracaat sistemini Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe koyacaklarını bildirdi. Hastanelerde sıra alma ve muayene olma hususunun hem hastalar, hem de hastane idarecileri, hekimler ve çalışanlar açısından ciddi bir sıkıntı oluşturduğunu, bunu hep birlikte yaşadıklarını belirten Başhekim Tek, “Hastanemize sıra almak için sabah erken saatte gelinmesinin oluşturduğu yoğunluktan dolayı gerek vatandaşlarımız, gerekse hekimlerimiz mesai başlangıcında sıkıntıya düşüyorlardı. Bunun önlenmesi için bir randevu sistemi oluşturulması konusu gündeme geldi hastanemizde. Ve bunun yaklaşık bir yıllık çalışmanın ardından nasıl yapılabileceğini düşünerek gerçekleştirmiş olduk. Bu sistem 7 Nisan Pazartesi gününden itibaren hastanemizde çalışmaya başlayacaktır” dedi. 

Başhekim Tek, randevu sisteminin nasıl çalışacağını da anlattı; “Akşam saat 17.00’de başlayacak randevulu hasta müracaatı sabah saat 08.00’e kadar devam edecektir. Rendevu alınabilmesi için 24 saat süreyle hizmet veren sabit hatlardan 511 03 55 numarası aranacak ve 16 tane hattan hangisi boşsa o düşecektir. Bu şekilde randevu almak mümkündür. İnternet adresimiz olan www.beysehirdh.gov.tr adresine ulaşılarak, web sayfamızdan müracaat yapılabilecektir. 

Cep telefonundan kısa mesaj şeklinde randevu alabilmek için ise Türkcell ve Avea hatları olan hastalarımız istifade edebilecektir. Vodafone’da böyle bir servis hizmeti olmadığından, cep telefonundan kısa mesaj şeklinde müracaatta bulunmak isteyenler diğer GSM şebekelerinden yararlanabileceklerdir. Bunda da Beyşehir Devlet Hastanesi kodu olan 4211 numarası girilerek, bir boşluk bırakılacak ve TC kimlik numarası yazıldıktan sonra yine bir boşluk bırakılarak, hangi poliklinikten yararlanılmak isteniyorsa (örneğin dahiliye 1 veya dahiliye 2, diş 1) yazılarak 3443’e gönderilecektir. Bu şekilde sıra numarası ile ilgili bir cevap daha sonra yine mesaj olarak hastalarımıza ulaşacaktır.”

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 13:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?