6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Recep Konuk'a fahri doktora

RECEP KONUK'A SÜ'DEN FAHRİ DOKTORA ÜNVANI

Selçuk Üniversitesi (SÜ) tarafından Fahri Doktora ünvanı verilen Pankobirlik Genel Başkanı ve Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, düzenlenen törenle cüppe giydi.

Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Pankobirlik Genel Başkanı ve Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, belediye başkanları, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı. Törende ilk olarak SÜ Dilek Sabancı Konservatuvarı öğrencileri, Türk Halk Müziği'nden çeşitli eserler seslendirdi. Recep Konuk'un biyografisinin sinevizyon eşliğinde sunumunun ardından kürsüye gelen SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Başkan Recep Konuk'un gerek yurt içinde, gerek yurt dışında ismini gururla duyurduğunu belirterek, "Konya'mızda ve ülkemizde tarımsal üretim ve sanayi alanında büyük çalışmaları nedeniyle ismini ülke içinde ve ülke dışında duyuran ve bu isim paralelinde sanayi ve tarımsal kalkınma modeli geliştiren, çiftçilerle ve sanayicilerle güzel bir sinerji oluşturan Recep Konuk'a üniversitemiz senatosunca fahri doktora unvanı vermekten büyük onur duyuyoruz" dedi.

Rektör Okudan'ın konuşmasının ardından sahneye gelen Recep Konuk'a Rektör Okudan tarafından Fahri Doktora Diploması verildi ve cübbe giydirildi. Cübbe töreninin ardından bir konuşma yapan Başkan Recep Konuk, böyle bir törende bulunmaktan ve Fahri Doktora unvanına layık görülmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Yaptığımız işler, kazandırdığımız eserler belli. İnşallah hep birlikte daha güzel, daha iyi şeyleri ülkemize kazandıracağız. Bu hizmetleri milletimizin hak ettiğine inanıyorum. Bugün burada Türkiye'nin en büyük ve köklü üniversitelerinden birisi olan Selçuk Üniversitesi'nin bize onursal doktora payesi vermesini önemsiyorum. Çünkü Selçuk Üniversitesi Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden. Benim için fevkalade saygın bir yeri olan Selçuk Üniversitesi'nden bana Fahri Doktora verilmesini öneren bilim adamlarımıza, Ziraat ve İşletme Fakültesi dekanlarına ve tüm üniversiteye teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

RECEP KONUK'A SÜ'DEN FAHRİ DOKTORA ÜNVANI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 15:18:00
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 15:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?