6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Recep Konuk'a şükran plaketi

RECEP KONUK'A ŞÜKRAN PLAKETİ

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Bayavşar beldesinde, Seydibey Tarımsal Ürünler İşleme Entegre Tesislerini ziyaret eden Beyşehir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Salih Gül, yatırımın bölgede hayata geçirilmesinde en büyük paya sahip olduğunu belirttiği Anadolu Birlik Holding ve Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk'a şükran plaketi ile ilçenin sembolü olan tarihi taşköprünün yeraldığı bir tablo takdim etti.

BTO Başkanı Salih Gül, yönetim kurulu ve oda meclis üyeleri, Beyşehirli basın mensupları ile birlikte Bayavşar Beldesinde 2008 yılında temeli atılarak 2009 yılının Şubat ayında ticari faaliyetlerine başlayan Seydibey Dondurulmuş Patates Fabrikası'nı ziyaret etti. Ziyarete Bayavşar Belediye Başkanı Polat Yetgin de eşlik etti. Heyete fabrikayı gezdirerek bölgede hayata geçirilen dev yatırım hakkında bilgi veren fabrika genel müdürü İlker İhsan Çabukol, tesisin Konya ve Çumra Şeker A.Ş. gibi Anadolu Birlik Holding bünyesinde faaliyet gösterdiğini belirterek, Beyşehir ve Seydişehir ilçelerinin tam ortasında kurulduğunu hatırlattı.

İlk etapta dondurulmuş patatesle başlayan yatırım sürecinin önümüzdeki yıllarda mısır ve patates cipsi ile bölgede yetişen meyve ve sebzelerin kurutulma işlemlerinin yapılacağı bir kurutma fabrikasını da içine alacağını belirten Çabukol, yatırımın ilk ayağı olan dondurulmuş patates fabrikasının, 'Pratiko' markası ile üretim faaliyetine başladığını söyledi. Tesislerde çeşitli ebatlarda parmak, oval, tırtıklı, küp ve elma dilim şeklinde dondurulmuş patates üretimi yapıldığını kaydeden Çabukol, "Saatte 5 tonluk yüksek işleme hızıyla yılda 35 bin ton ürün işleme kapasitesine sahip fabrikamız dünyanın en son ve en modern teknolojisiyle kurulan Türkiye'nin en büyük üretim kapasitesine sahip bir entegre tesis konumuna gelmiştir. 300 bin metrekare alan üzerine kurulan fabrikamızda 6x6, 9x9, 11x11 ile 9x18 parmak, 1/8 elma dilim, tırtıklı, küp ve oval kesim ürün en son teknolojiyle işlenmektedir" dedi.

 

2010 YILINDA YENİ YATIRIMLAR

Halen 30 bin ton hammadde depolama kapasitesine sahip tesiste 2010 yılındaki yeni yatırımlarla bu kapasiteyi 70 bin ton seviyesine çıkarmayı planladıklarını anlatan Çabukol, aynı şekilde 5 bin ton olan palet mamül kapasitesini de 15 bin tona yükseltmek için düğmeye bastıklarını söyledi. Bugüne kadar tesislere 75 milyon liralık bir harcama yapıldığını, bu yılki ilave yatırımlarla bu rakamın 100 milyon liranın üzerine çıkacağını düşündüklerini kaydeden Çabukol, tam kapasiteli üretime başladıklarında Türkiye'nin dondurulmuş patates ihtiyacının yüzde 40'ını karşılar bir noktaya geleceklerini de belirtirken, kurulan tesisin Türkiye'nin patates endüstrisinde patates tarımına en uygun ve en geniş imkanlara sahip Konya ilinde kurulduğunu vurguladı.

 

KONYA TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK PATATES ÜRETİCİSİ İLİ OLACAK

Neden bu yatırımın Konya'ya kurulduğunu da anlatan, Nevşehir ve Niğde bölgesinin uzun yıllar patates konusunda liderliği elinde tuttuğunu anımsatan Çabukol, bundan böyle her yıl giderek artan bir patates üretim kapasitesiyle Konya'nın yeni süreçte Türkiye'nin patates tarımının en büyük üreticisi ili olma özelliğine sahip duruma yükseleceğini kaydetti. Türkiye'nin en modern tesisi olarak adlandırdığı Seydibey Tarımsal Ürünleri Entegre Tesisleri'nin dondurulmuş patates sektörünün en son teknolojisine sahip olduğunu vurgulayan Çabukol, Türkiye'de bu sektörde lider olabilmek için yola çıktıklarını anlattı. Çabukol, konuklarının sorularını da cevaplandırırken, fabrikada halen 130 kişi çalıştığını, üretim kapasitesinin artması ve diğer ünitelerin devreye girmesinin ardından çalışan sayısının giderek artacağını sözlerine ekledi.

Bu arada, tesislerdeki gezi sırasında heyetle buluşan Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'a BTO Başkanı Salih Gül tarafından bölgede hayata geçirilen yatırımdan dolayı şükran plaketi ve tarihi Taşköprüyü yansıtan bir tablo hediye etti. Gül, fabrika genel müdürü Çabukol'da da bir plaket verdi.

RECEP KONUK'A ŞÜKRAN PLAKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 15:18:04
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 17:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?