7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Reklam tabelaları kaldırılıyor

Konya'nın merkez Selçuklu ilçe Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçenin muhtelif yerlerinde bulunan reklam tabelaları ve totemleri kaldırıyor.

Konya'da iki gündür etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit eden ve belediyeden izin alınmadan asılan reklam tabelaları ve totemler, zabıta ekipleri tarafından kaldırılıyor.

Selçuklu Zabıta Müdürü Ali Baykal, özellikle büyük reklam tabelalarının çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Son günlerde şehrimizde şiddetli rüzgar nedeniyle ağaçlar kırılmakta, minareler yıkılmakta ve çatılar, araçlar zarar görmektedir. Zabıta Müdürlüğü olarak, bu doğrultuda ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Özellikle büyük reklam tabelaları halkımızın can güvenliğini tehdit ederken, görüntü kirliliğine de neden olmaktadır. İzinsiz asılan ve kaldırımı işgal eden totem ve tabelalar, hem çevre kirliliğine neden olmakta, hem de trafiği olumsuz yönde etkilemektedir. Esnafımız tabela ve totemler konusunda duyarlı davranmaları için ekiplerimizce uyarılmaktadır. Bu nedenle tehlike arz ederek izinsiz ve gelişi güzel konulan tabela ve totemler kaldırılacak, yasal işlem yapılacaktır" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 12:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?