5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Rekor için 51 saat bisiklete binecek

Konya Şekerspor Kulubü’nün bisiklet takımında lisanslı sporcu olan Yusuf Ecevit, bisiklet üzerinde en uzun kalma rekor denemesine bugün sabah saat 06.30’de Fuar Kültür Merkezi’ndeki antik tiyatro salonunda başladı. 12 hakem ve noterin hazır bulunduğu rekor denemesinden önce konuşan sporcu Yusuf Ecevit, "Yıllar önce böyle bir deneme yapmak istedim ama imkanımız olmadı. 1983 yılında 50 saat 30 dakika bisiklet üzerinde kaldım ama hakem ve noter olmadığı için Guinness Rekorlar Kitabı’na giremedim. Bu kez onu başaracağım ve rekorlar kitabına gireceğim. Benden önce yine burada bir yabancı, bisiklet üzerinde 50 saat kalarak rekor kırmıştı, ben o rekoru 51 veya 52 saat ile kırmayı hedefliyorum. Aynı zamanda sporun gençlere örnek olması için bunu yapıyorum" dedi.

Konya Şekerspor Kulubü Başkanı Mehmet Kalem, Konya Şeker Fabrikası’nın kuruluşunun 51. yılı nedeniyle sponsor olduğu ve bu nedenle 51 yaşındaki Yusuf Ecevit’ in 51 saatlik rekor denemesini başlattı.

Bisiklet üzerinde en uzun süre kalma rekorunun denenmesi sırasında 12 hakem ve Noter’in yanı sıra, Guinness’in Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural da Yusuf Ecevit’i izlemeye başladı.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 09:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?