6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Rektör Okudan rektörlük binasında

Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik operasyon kapsamında 5.5 aydır tutuklu bulunan ve ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Konya'da rektörlük binasına gelişinde kurban kesilerek karşılandı.

Dün tahliye edilen ve gece saatlerinde Konya'ya gelen Rektör Prof. Dr. Okudan için SÜ Rektörlük binasında karşılama töreni düzenlendi. Rektör yardımcıları, akademisyenler, üniversite personeli ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir grup, ellerinde pankartlarla Süleyman Okudan'ı karşıladı. Alkışlar ve sloganlar eşliğinde makam aracından inen Rektör Prof. Dr. Okudan, rektörlük bahçesinde kendisini bekleyenlerle tek tek selamlaştı. Kalabalık gruba karanfil dağıtan Süleyman Okudan'ın alnına kesilen kurbanın kanı sürüldü.

Rektör Prof. Dr. Okudan, alkışlar eşliğinde kürsüye gelerek yaptığı konuşmada, hiçbir şey yaşanmamış gibi kaldıkları yerden çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Okudan, "Devletin temeli adalettir. Ben ülkemin adaletine inanıyorum. Daha önce de hesap verdim, yine veririm. Önemli olan yargının önünde olayım. Hiçbir zaman yargıdan korkmadım. İnanıyorum ki, adalet yine tecelli edecektir. İnsanlara en güzel cevabı hukuk verecektir çünkü Türkiye bir hukuk devletidir" dedi.

SÜ'yü el birliğiyle en huzurlu ve en özgür üniversite yapmaya çalıştıklarını ifade eden Rektör Okudan, "Ben şuna inanıyorum. Bu üniversitenin akademisyenleri Türkiye'nin en onurlu akademisyenleridir. Sizler özgür iradenizle beni buraya getirdiniz. Hiçbir şeyden etkilenmediniz. Ben de görevimin son gününe kadar bu yolda çalışmaya devam edeceğim" şeklinde konuştu.

"KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM"

Makamların gelip geçici, devletin ise kalıcı olduğunun altını çizen Rektör Okudan, "Ben devletime küsmedim, küsmem de. Makamlar gelip geçici, devlet ise bakidir. Olur böyle yol kazaları ne yapalım. 5 yıldır dinlenmiyordum, 5.5 ay istirahat yapmış oldum. Kitap okudum, televizyon izledim, yattım. Şimdi dinlenmiş olarak geri döndüm. Şimdi kaldığımız yerden devam edeceğiz. Daha azimle, şevkle, hırsla" dedi.

Tutukluluk süresinde kendisi için söylenenlerden dolayı kimseye kırılmadığını da kaydeden Okudan, "Ben kimseye küs değilim. Herkesi seviyorum. Benim için yazıp, çizenleri de seviyorum. Onlara en güzel cevabı sevgimle vereceğim. Onlarla dalaşmayacağım. Ben onları da seviyorum. Ama lütfen yargısız infaz yapmasınlar. Biz, bize taş atanları da, laf atanları da seveceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 17:33:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?