6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Rektör Okudan'a gözaltı!

KONYA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, merkezi Konya'da bulunan Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik olarak gerçekleşen 'Okyanus' opersoyunun 3'üncü dalgasını da bu sabah gerçekleştirdi.

Aralarında, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Okudan, Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç'inde bulunduğu 30 kişiyi gözaltına aldı. Okyanus Operasyonu'nun 2'nci dalgasında geçtiğimiz 24 Eylül günü yapılan operasyonda Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun'un da aralarında bulnudğu 41 kişi gözaltına alınmış, 21 kişi de tutuklanmıştı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Okyanus Operasyonunun 3'üncü dalgasını da bu sabah gerçekleştirdi. Aralarında, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Okudan ve Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Rıza Sarıpabıççı, Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Atilla Çalışkan'ın da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. Sabah saat 05.00'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda Rektör Okudan, Meram İlçesi Yeni Yol Üzerinde Eğitim Fakültesi Kampusu'nda bulunan ve rektörlük lojmanı olarak kullanılan villada gözaltına alındı.

Polis yetkilileri, operasyonun sürdüğünü, şüphelilerin sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından sorgularına başlanacağını bildirdi. Bu arada, gözaltına alınalradan 15'ni saat 08.00'da Numune Hastanesi'ne getirelrek, sağlık kontrolünden geçirildi. Aralarında Rektör Okudan'ın da bulunduğu diğer şüphelilerin de hastaneye getirilmesi bekleniyor. Operasyonda, gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerylerindeki bazı evraklara ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi. Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden bazılarının görüntü almaya çalışan basın mensuplarına gülümseyerek "Arkadaşlar beni meşhur edeceksin." demesi dikkat çekti.

REKTÖRE ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİ SUÇLAMASI

Polis kaynakları Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Okudan'ın 'Örgüt yöneticisi' olmak suçlamasıyla şüpheli olarak gözaltına alındığını açıkladı. Okyanus Grubu'nun, Selçuk Üniversitesi'nin yaklaşık 12 yıldır yeni tıp fökültesi inşaatı, yemek, güvenlik, tıbbi malzeme gibi ihlalerinin bir çoğunu kazandığı biliniyor.

Okyanus Oyerasyonu

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Nusret Argun'un yaptığı Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik ilk olarak 26 Nisan 2008 tarihinde operasyon düzenledi.

Operasyon, Afyonkarahisar, Karaman, Kütahya, Eskişehir, Nevşehir, Antalya , Bartın, Kahramanmaraş, Isparta, Adıyaman ile Konya'nın Seydişehir, Akşehir ve Ereğli, Afyonkarahisar'ın Dinar, Bolvadin, Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nde eş zamanlı olarak gerçekleşti. Operasyonda Tıbbi malzeme, temizlik, güvenlik, yemek ve 12 ilde doğalgaz dağıtım ihalelerine giren firmaya yönelik olarak, 'Suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, tehdit, baskı, şantaj, sahtecilik,' suçlamasıyla, şirket çalışan ve yöneticilerinin ev ve işlerlerindeki tüm evrak ve bilgisayarlara el konuldu.

Ardından Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla 24 Eylül 2008 tarihinde yapılan ikinci operasyonda, Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Müdürü Dr. Mustafa Mete, Okyanus Şirketler Grubunun İnsan Kaynakları Uzmanı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Konya Şubesi Başkanı Arif Aytürk ile birlikte 63 kişi gözaltına alındı. Aralarında Nusret Argun, Dr. Mustafa Mete ve Arif Aytürk'ün de bulunduğu 21 kişi Adana'da çıkarıldıklarını mahkemece tutuklandı.

DHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 11:59:38
Güncelleme :17 Kasım 2008 Pazartesi 12:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 88.230.70.xxx Tarih : 17.11.2008 20:49:44

hiç şaşırmadım rektörün göz altına alınmasına...türkiye de hangi üniversitede yolsuzluk yok ki... babalarının çiftliği üniler onların...