6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Rektörden 1 milyon YTL savunması

Konya'da Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik düzenlenen "Final" operasyonunun üçüncü dalgasında çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, sağlık kontrolü için getirildiği hastanede, yatak odasından çıkan 1 milyon YTL'lik euro ve dolar için "Benim kendi param" dedi.

Rektör Okudan ile birlikte gözaltına alınan 34 şüpheli hastanede tekrar sağlık kontrolünden geçirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Okyanus Şirketler Grubuna yönelik düzenlenen "Final" operasyonu kapsamında gözaltına alınan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın, Meram ilçesi Eğitim Fakültesi Kampüsü'nde bulunan ve Rektörlük Lojmanı olarak kulanılan villada yapılan detaylı aramada yatak odasında çıkan 1 milyon YTL değerindeki euro ve dolara el konulmuştu.

Yatak odasındaki çekmecelerde saklanan yaklaşık 1 milyon YTL tutarındaki
paraya, rüşvet parası olduğu iddiasıyla el konulduğu bildirildi. Rektör Süleyman Okudan, gözaltına alındığı 33 kişiyle birlikte Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek tekrar sağlık kontrolünden geçirildi.

Sağlık kontrolünün ardından hastane çıkışında gazetecilerin yatak odasından çıkan paranın kime ait olduğu sorusu üzerine Okudan, "Benim kendi param" açıklamasını yaptı. Soruların devamının gelmesi üzerine Rektör Okudan, "Çocuklar sonra konuşacağız. Bakın ben soruların cevaplarını veriyorum. Sonra sizlerle de konuşacağız" dedi. Sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından otobüsüne bindirilen Rektör Süleyman Okudan ile birlikte gözaltında bulunan şüpheliler KOM Şubesi'ne götürüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 11:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?