6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Restorasyon için usta yetiştirilecek

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İşkur işbirliğiyle Konya'daki tarihi eserlerin restorasyonunda çalışacak 175 usta yetiştirilmesi için eğitim kursu düzenlenecek.

Kurs hakkında İş-Kur İl Müdürü Tahsin Güven ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'daki tarihi dokunun tekrar hayata geçirilmesi için bir dizi restorasyon çalışmasına başlanılacağını belirterek, "Bu kapsamda bu çalışmalarda çalışacak ustaların yetiştirilmesi için 6 branşta kurs düzenleyeceğiz. Toplam 175 kişinin sertifika alacağı bu kursları başarıyla tamamlayanlar Kültür Vadisi Projesi kapsamında Konya'da bulunan 500'ün üzerindeki tarihi yapının restore çalışmalarında bulunacak. Proje ile hem 175 kişi iş sahibi oluyor, hem Konya'daki tarihi dokunun ortaya çıkarılması ve güçlendirilmesine imkan sağlanıyor. Belirlenen 175 kişi 13 Temmuz'dan itibaren Sille'deki Kent Atölyesi'nde kurslara katılmaya başlayacak" dedi.

İşkur'la birlikte başka istihdam projelerini de hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Akyürek, Konya'daki istihdam sorununa çözüm için belediye olarak her türlü çalışmanın içinde olacaklarını ifade etti.

İşkur İl Müdürü Tahsin Güven ise, istihdama ve eğitime verdiği önem nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, projenin hem istihdam sağlaması, hem de tarihi dokuya katkıda bulunması nedeniyle ayrı bir önemi olduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 16:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?