6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Restorasyon ustaları yetişiyor

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla, Kültür Vadisi Projesi kapsamında restorasyon çalışmalarına katılacak eleman yetiştirecek istihdam kursu, törenle eğitime başladı.

Sille Mahallesi'ndeki Kent Atölyesinde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İŞKUR Bölge Müdürü Tahsin Güven, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, daire müdürleri ve kursiyerler katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın artık yeni bir döneme girdiğini belirterek, "Konya'da tarihi eser restorasyonu konusunda yetişmiş eleman bulmakta oldukça zorluk çekiyorduk. Bu kurs, insan kaynakları açısından büyük bir zenginliğe ulaşmamıza neden olacaktır. Taş, ahşap ve demir işçiliğinde bu kursumuzda ustalar yetiştireceğiz ve bu ustalarımız restorasyon çalışmalarında yetişmiş eleman olarak istihdam edilecek. İŞKUR ile yapılan protokolle bu kursumuzda eğitim gören kursiyerler, şimdiden bir iş sahibi oldular. Ayrıca kursiyerlerimize günlük ücrette ödeniyor" dedi. Kursun 6 ay süreceğini ve kursu bitirenlere sertifika verileceğini dile getiren Başkan Akyürek, kursu bitirenlerle çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kurs, protokol üyelerinin kurdele kesiminin ardından eğitime başladı. 175 kursiyerin eğitim gördüğü kursta, kursiyerler unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarından taş, ahşap ve demir işçiliği konusunda 6 ay boyunca eğitim alacak.

Kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alacak kursiyerler, Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Konya'daki 100'e yakın tarihi eserin restorasyonunun kapsayan Kültür Vadisi Projesi'nde istihdam edilecek.
 

 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 14:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?