7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Ruhsatsız işyerlerine ceza

SELÇUKLU'DA RUHSATSIZ 188 İŞYERİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 2009 yılında yapılan denetimlerde işletme ruhsatı almaksızın faaliyet gösteren 188 işyeri ile yaya kaldırımı işgalleri konusunda 107 işlem yapıldığı bildirildi.

Selçuklu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, zabıta ekiplerinin vatandaşların sağlık ve güvenliği için çalışmalarını sürdürdüğü, gelen şikayetlerin değerlendirilerek insan sağlığı ile oynanmasına karşı mücadele verildiği kaydedildi. Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar arasında ruhsatsız işyeri açarak faaliyet gösterilmesi ve kaldırım işgallerinin ilk sırada yer aldığı ifade edilerek, 2009 yılında belediye işletme ruhsatı almaksızın faaliyet gösteren 188 işyeri ile yaya kaldırımı işgalleri konusunda 107 işlem yapıldığı, bu yılda denetimlerin aralıksız devam ettiği açıklandı.

Ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sırasında umuma ait ağaçların tahrip edilmesi, kesime tahsis edilen yerler dışında kesim yapılması, inşaat atıklarının belirlenen yerler dışında yerlere dökülmesi konuları da sıklıkla işlem gören konular arasında bulunduğu vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 15:50:00
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 16:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?