4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Rüşvetin bedeli 3.5 yıl hapis

Konya'da görülen rüşvet davasında, 3 bin YTL rüşvet aldığı iddia edilen 23 yıllık memur 3.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen rüşvet davasına tutuklu sanık Hayri K. (Hayri Kurulay) ve avukatı katıldı. Tüm delillerin toplandığını belirten mahkeme heyeti savcıdan mütalaasını istedi. Mütalaasını veren savcı, sanığın rüşvet aldığının belirlendiğini, bu nedenle TCK'nin 252/1 maddesi gereğince (rüşvet almak) 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.


Son sözü sorulan sanık Hayri K., "23 yıllık devlet memuruyum. Böyle bir suçlamayla karşınıza gelmek istemezdim. Ben borç isteyip onu almıştım. Takdir mahkemenizin" dedi.


Mahkeme heyeti TCK'nin 252/1 maddesi gereğince sanığa başka bir suçtan sabıkası olmadığı için 4 yıl hapis cezası verdi, bu cezayı da 3.5 yıla indirdi. Karayolları yol boyu ağırlık ve trafik hizmet kontrolünde görevli sanık Hayri K., 6 ay önce bir nakliye firmasından istediği rüşveti aldıktan sonra polis tarafından yakalanmıştı.

Üzerinden seri numaraları daha önceden alınmış 3 bin YTL rüşvet parası çıkmasına rağmen Kurulay suçlamayı kabul etmemiş, ben borç para aldım demişti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 10:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?