4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Rüzgar ağları gölün dibine gömdü

Beyşehir Gölü'nde hafta sonu esen şiddetli rüzgar nedeniyle birçok balıkçının ağı suyun tabanına gömülerek kullanılamaz duruma geldi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde balıkçılık yapan Ahmet Savur, fırtınadan önce göle serdiği 20 takım ağın derinliklerde kaybolduğunu söyledi. Balık avı nedeniyle göle serdiği ağın fırtına sonrası üzerinin ot yığınlarıyla kaplandığını ve su tabanına gömüldüğünü belirten Savur, “Gölde dalga nedeniyle suyun tabanına gömülen ağlarımı maalesef çıkaramadım. Birçok balıkçı arkadaşımızın ağı da şiddetli rüzgardan parçalanarak kullanılamayacak duruma gelmiş. Benim ağın akıbeti de belli değil. 2 bin 500 YTL değere sahip ağlarımı, suyun tabanında bulup çıkaramazsam ne yapacağımı bilemiyorum. Ağlardan umudumu kestim ama son bir kez daha arkadaşlarla birlikte bulup çıkarmak için çabalayacağız” dedi.

Fırtına sonrası ağını kurtarmayı başaran ve teknesiyle getirdiği göl kıyısında ot temizleme telaşına düşen balıkçı Muhittin Leylek ise, “Ben serdiğim ağları zor da olsa kurtarmayı başardım. Arkadaşlarla birlikte tamamen otun sardığı ağlarımızı kıyıda temizleyip, bakım yaparak yeniden avda kullanılabilir hale getirmenin telaşı içerisine düştük. Bu iş için bir iş günü mesai harcıyoruz. Ağlardan temizlediğimiz otlar, bir teknenin içerisini rahatlıkla kaplayabiliyor. Biz buna da şükür diyoruz. Çünkü, fırtına nedeniyle birçok balıkçının ağı gölün tabanında kaldı. Av malzemesini çıkaramadıkları için göle de açılamıyorlar” şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 12:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?