6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Saadet'te katılımlara devam

Eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Özaltın, AK Parti'nin milli görüşün çekirdeğinden oluştuğunu ifade ederek, "Milli görüş gömleği çıktığı zaman tılsım bozuluyor" dedi.

İstasyon Caddesi üzerindeki Emek Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Saadet Partisi (SP) Onursal Başkanı ve eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Özaltın, SP Kadın Kolları Başkanı Hayrunnisa Ekinci, il ve ilçe teşkilatı yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantıya katılan Özaltın'a parti üyeleri yakından ilgi gösterirken, kimileri cep telefonları ve fotoğraf makineleriyle fotoğraf çektirdi. Özaltın'ın bol bol imza dağıttığı toplantıda konuşan SP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Haşim Özçelik, yerel seçimlerde milli görüş ideolojisinin tekrar zafer kazanacağını öne sürdü.

Daha sonra bir konuşma yapan Elif Erbakan Özaltın ise İsrail'in Gazze'de, Amerika'nın da Irak'ta zulüm yaptığını ifade etti. SP'nin yerel seçimlere çok iyi hazırlandığını vurgulayan Elif Erbakan Özaltın, geçmiş seçimlerde alınan yüzde 2 ve 3 gibi oy oranlarına aldırış edilmemesi gerektiğini kaydetti.

29 Mart seçimleri için iddialı olduklarını ifade eden Özaltın, "Gazze'de ve Irak'ta bir soykırım yaşanıyor. Ülkede işsizlik var. 'Bunlardan niye bahsediyorsunuz?' demeyin. 'Seçim hakkında niye konuşmuyorsun?' demeyin. Bunlar bilinmelidir. Recep Tayyip Erdoğan, 2002 seçimlerinde kazandıkları başarıyı 2004 seçimlerinde de yapmasını, 'Halktan ikinci kez güvenoyu aldık' diye ifade etmişti. Biz de yerel seçimlerde başarı kazanarak genel seçimlerde iddialı konuma geleceğiz. Milli görüş farkı 29 Mart seçimlerinde belli olacak" dedi.

AK Parti'nin milli görüş ideolojisinin çekirdeğinden doğduğunu iddia eden Özaltın, AK Parti ile SP'nin arasında büyük bir farkın olduğunu dile getirdi. 29 Mart'ta milli görüş belediyeciliğinin tekrar ortaya çıkacağını söyleyen Özaltın, "İlk zaman 5 ilçe belediyesini alarak bu yola başladık. Ardından 30 ilin belediye yöneticiliğini aldık. Zamanın en büyük partisi olduk. Milli görüş belediyeciliği anlayışı tekrar gelecek. Şu an AK Parti'nin çekirdeğini milli görüş oluşturuyor. Ancak milli görüş gömleği
çıktığı zaman tılsım bozuldu. Gittiğim gezilerde Refah Partisi belediyeciliğini öven çok sayıda insanla karşılaştım. Başka bir partiye oy veren vatandaşlar bile Refah Partisi'nin icraatlarını övdü. Bunlar geri gelecek. Yerel seçimlerde büyük bir uyanış olacak" diye konuştu.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Özaltın, programın sonunda partiye yeni katılan 70 kadın adına 4 üyeye parti rozeti taktı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 18:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?