6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Saat hastası hırsız yakalandı

SAAT HASTASI HIRSIZ YAKALANDI

Konya'da 10 ayrı eve balkondan tırmanarak giren ve değeri 20 bin TL'den fazla olan çok sayıda saat ile mal çalan şüpheli polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Konya'da son zamanlarda merkez Meram ilçesinde evlerden hırsızlık olayları meydana gelmeye başladı.

Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri hırsızı yakalamak için çalışmalara başladı. Soyulan evlerin hepsine balkon kapılarının göbekleri kırılarak girilmesi nedeniyle aynı kişinin soyduğu ihtimali üzerinde duran polis, çalınan malların nerelerde satılabileceği üzerinde durarak bu yönde araştırmasını sürdürdü.

Yapılan araştırmalarda daha önce Yalova'da 7 ev ve iş yerini soyan ve 6 yıl cezaevinde yatan Halit Y.'yi (42) bir netbookla giderken fark eden polis önce takip etti sonra yakaladı. Yakalanan şüphelinin 10 ayrı eve giren hırsız olduğu belirlenirken, evinde yapılan aramada 20 bin TL değerinde çalıntı 20'den fazla saat ile altın, televizyon, teyp, gözlük, telefon, bilgisayar ve çeşitli malzemeler buldu. Şüphelinin yakalanmasaydım, "Bugün evimi Yalova'ya taşıyacaktım" dediği öğrenildi. Şüphelinin aynı zamanda çaldığı malların bir kısmını satarken, saatleri evinde sakladığı belirlendi.

Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelinin evlere girerken parmak izi bırakmamak için eldiven giydiği, görülme ihtimaline karşı da şapka taktığı öğrenildi.

SAAT HASTASI HIRSIZ YAKALANDI
SAAT HASTASI HIRSIZ YAKALANDI
SAAT HASTASI HIRSIZ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 14:47:04
Güncelleme :5 Kasım 2009 Perşembe 10:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?