7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Sadıkhacı'ya suni gölet

Beyşehir ilçesine bağlı Sadıkhacı beldesine çiftçilerin sulu tarım yapabilmeleri için İl Özel İdaresi tarafından suni gölet yapılıyor.

Belde Belediye Başkanı Şakir Özel, yöredeki çiftçilerin yıllardır özlemi olan gölet projesinin hayata geçirilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "Bu proje için beldemiz yıllar önce başvurmuş ancak bir sonuç alamamıştı. Projenin hayata geçmesi bize kısmet oldu. Beldemizin önemli projelerinden birisi olan bu göletin faaliyete geçmesiyle yöre çiftçisi gerçekten rahat bir nefes alacak. Beyşehir Gölü'ne yakın olmasına rağmen yörede hala kuru tarım yapılıyor. Kasabamızın çok acil olarak bir gölete ihtiyacı vardı. Bu göletin bitmesiyle yöremizde sulu tarım başlayacak. Ayrıca, geçmiş yıllarda üzüm yetiştirilen Bağlar mevkiinde bağcılık yeniden canlanacak. 200 metre uzunluğu, 10 metre yüksekliği olacak göletimizin havzası, kış ve bahar mevsimlerindeki yağışlar sayesinde dolacak. Bu göletin hayata geçmesi ile birlikte beldemiz merkezindeki su baskınları da tarihe karışacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 17:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eflatun IP: 88.253.93.xxx Tarih : 8.08.2008 19:31:57

sadıkhacı kasabasına gölet yapılacağından dolayı güzel bir gelişme tam olarak kasabanın hangi mevkisine yapılıyor gölet şimdiden hayırlı olsun