30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Safra kesesinden bin 320 taş çıktı

SAFRA KESESİNDEN BİN 320 TAŞ ÇIKTI

Konya'da yaşadığı ağrılar nedeniyle hastaneye yatan yaşlı kadının safra kesesinden ameliyatla bin 320 adet taş çıkarıldı.

Bir yıl önce safra kesesindeki ağrı nedeniyle Beyhekim Devlet Hastanesi'ne gelerek muayene olan 71 yaşındaki Yaşar Kaş, doktorların ameliyat önerisine olumsuz yanıt verdi.

Bir yıl sonra ağrıları artan Yaşar Kaş, tekrar Beyhekim Devlet Hastanesi'ne gelerek ameliyat olmak istediğini söyledi. Kaş'ın yapılan ameliyatında doktorlar tarafından safra kesesinden irili ufaklı bin 320 adet taş çıkarıldı.

Doktorluk hayatı boyunca böyle bir şeye tanık olmadığını dile getiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr.Ali Haydar Dadacı, "Bu kadar çok taş olan bir hastanın bu tür ameliyatları çok güçtür. Hastanın safra kesesindeki taşları bir saatlik ameliyat sonrasında çıkardık. Hastanın safra kesesinden irili ufaklı tam bin 320 adet taş çıkardık. Bu çok nadir görülen bir durum. Bugüne kadar bin 320 adetini bir arada daha önce hiç görmedim. Hastamızın sağlık durumu gayet iyi" dedi.

Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Darılmaz ise, hastanelerinde artık her türlü ameliyatın yapıldığını ve şu anda 6 masa olarak hizmet veren ameliyathanenin, masa sayısının çok yakında 7'ye, Fizik Tedavi Hastanesi'nin hizmete girmesi ile bu sayının 9'a çıkacağını belirtti.

Sağlığına tekrar kavuşan Yaşar Kaş ise safra kesesinden çıkan taşları saklayacağını dile getirerek, sağlığına kavuşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2011 Çarşamba 16:13:05
Güncelleme :27 Nisan 2011 Çarşamba 16:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?