6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sağanak yağış köprüyü çökertti

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, hafta sonu aralıklarla etkili olan sağanak yağışın ardından Konya Isparta karayolunun ulaşımını sağlayan köprü çöktü.

Hafta sonu bölgede etkili olan sağanak yağışın ardından, Beyşehir ilçe merkezine 3 kilometre mesafedeki köprünün bir ayağında oluşan çöküntü nedeniyle ulaşım tek şeritten veriliyordu.

Ancak, çöküntü genişleyince, sabah saatlerinden itibaren köprünün Konya Isparta Karayolu'nun Beyşehir-Şarkikaraağaç ilçeleri arasındaki bölümü ulaşıma tamamen kapandı. Konya'yı Isparta ve Antalya ile İzmir'e bağlayan karayolu üzerinde bulunan ve altından Beyşehir Sarısu Çayı'nın aktığı DSİ'ye ait köprü üzerinde yaşanan
çöküntü nedeniyle ulaşım, hemen yanındaki tarla yolundan sağlanmaya başladı.

Karayolları ekipleri köprünün onarılarak ulaşıma açılması için iş makineleriyle çalışmalarına başlarken, özellikle otobüs, TIR, kamyon gibi büyük araçlar yaklaşık 3 kilometrelik tarla yolunda ilerledikten sonra ana yola ulaşabiliyor.

Yolda zaman zaman oluşan uzun araç kuyrukları dikkat çekerken, köprü üzerine konulan uyarı levhalarının yanı sıra trafik ekipleri de bölgede herhangi bir kaza yaşanmaması ve araçların güvenliği için görev alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 17:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?