4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Sağanak yağış sele neden oldu

Konya'nın Kulu ilçesinde sağanak yağış birçok evde su baskınlarına neden olurken, bir ev yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltıldı, bazı evlerin kömürlükleri yıkıldı. 

Kulu'da saat 16.00 sıralarında başlayan sağanak yağış, yaklaşık 3 saat devam etti. Yağış ulaşımda aksamalara yol açarken, çoğu evi sel basıp kömürlükler yıkıldı. Yağışın başlamasından 2 saat sonra Kulu Devlet Hastanesi'nin morg, çamaşırhane, yemekhane ve kalorifer dairesine su doldu. İçme suyuna da sel sularının karıştığı görüldü. 


Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde bulunan Doktorlar Sitesi'nde blokların alt katlarında su baskınları meydana gelirken, sel suları blok kenarında bulunan 1 adet minibüs ile 1 adet otomobili sürükleyerek bahçe dışına çıkardı. Caddelerden geçen araçlara zor anlar yaşatan sel suları, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin alt kat sınıflar ve kalorifer dairesini de bastı. Okul müdürü ve öğretmenler suların tahliyesi için uzun süre çaba sarf etti. Sel suları nedeniyle Cumhuriyet Mahallesi'nde 2 kömürlük yıkılırken, 3 evi su bastı. Ayrıca Camikebir Mahallesi'nde bulunan Ömer Yılmaz'a ait kerpiç evin alt katının su alması nedeniyle binadan ses duyan evdeki kiracılar binayı terk etti. 

Binanın terk edilmesinin ardından kerpiç evin duvarı çatı altından itibaren ayrılarak yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Sel olan yerlerde belediye iş makineleri seli önlemek amacı ile çeşitli bina ve bahçe girişlerine barikat yaptı. Emniyet ekipleri ise, gerekli tedbirleri alarak aileleri tehlikeli olan yerlerden uzaklaştırdı. Sel sularının ekili alanlara da zarar verdiği bildirildi. Zarar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2007 Perşembe 22:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?