5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Sağlık Bakanlığı protesto edildi

Konya-Ankara Karayolu’nda toplanan kalabalık işçi grubu yürüyüşe geçerek, ’SSK bizimdir, bizim kalacak’ sloganları attı. Eğitim-Sen Konya Şubesi’nin de destek verdiği yürüyüş eylemi, Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü önüne gelindiğinde oturma eylemine dönüştü. Sabah işlerine gitmek için yola çıkan sürücülerle oturma eylemi yapan sendika üyeleri arasında gergin anlar yaşandı. Yol-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Ahmet Çankaya ile güvenlik güçleri tartıştı.

Eylemin sonunda basın açıklaması yapan Yol-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Çankaya, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi kararının yeni bir peşkeş çekme yöntemi olduğunu iddia etti.

Çankaya, "İşçi sınıfımız yıllardır büyük bir saldırıyla karşı karşıyadır. Bugün ise Köy Hizmetleri işçilerinin tümü tehdit altındadır. Yarın Bayındırlık Bakanlığı, DLH, Afetler ve Karayolları işçileri de işlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Köy Hizmetleri işçilerini İl Özel İdarelerine dağıtarak, hizmetin iyileştirileceğini söyleyenler, SSK’da bunun tam tersini yapıyor. Hizmetin bir merkezde toplanmasını istiyor. SSK hastanelerinden şikayetimiz var. Ancak SSK hastaneleri bugün Sağlık Bakanlığı’na devredilecek, yarın da İl Özel İdarelerine veya belediyelere verilip ardından özelleştirilecek. Bugün SSK’da tedavi görebiliyoruz. Yarın, nakit olarak ödeyebileceğimiz paramız kadar sağlık hizmetinden yararlanabileceğiz. Hükümet, bu adımıyla sosyal devletin son kalesini de yok edecek" dedi.

konya
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 12:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?