6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sağlık çalışanları yolu trafiğe kapattı

Konya'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden hemşire Gülümser Çenesiz'in mesai arkadaşları, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Geçtiğimiz cumartesi akşamı merkez Selçuklu ilçesi Beyşehir Çevre Yolu'nda karşıdan karşıya geçmek isterken bir aracın çarpması sonucu iki çocuğuyla birlikte hayatını kaybeden hemşire Gülümser Çenesiz için mesai arkadaşları ve komşuları, kazanın meydana geldiği yerde basın açıklaması yaptı.

Türk Hemşireler Derneği Temsilcisi Canan Güngör, yaptığı açıklamada, Gülümser hemşirenin acısını paylaşmak, sevenlerine yanında olduklarını hissettirmek için kazanın yaşandığı yerde olduklarını söyledi. Ülkenin kanayan yaralarından biri olan trafik canavarının Gülümser hemşireyi ve yavrularını kendilerinden kopardığını ifade eden Güngör, her gün birilerini bu dünyadan alıp götürdüğünü belirtti.

Trafik terörünün hız kesmediğini söyleyen Güngör, "Tedbirler, kanunlar, yollar her şey değişiyor. Derdimizin çaresi bulunamıyor. Bize göre trafik kazalarının çaresi, trafikte saygı, sevgi ve hoşgörü. Bunu çocuklarımız için, geleceğimiz için, Gülümser hemşire ve onun yavruları için yapalım" dedi.

Açıklamanın ardından Gülümser hemşirenin mesai arkadaşları ve komşuları Beyşehir Çevre Yolu'nu bir süreliğine trafiğe kapattı. Daha sonra grup, polisin uyarısıyla yolu trafiğe açtı. Yaşanan kazalara rağmen bazı yayaların polis ekiplerine aldırış etmeden yoğun trafiğin arasında karşıdan karşıya geçmeleri dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 17:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?