6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sağlık Grup Başkanlığı'ndan uyarı!

Konya'nın Seydişehir ilçesinde son günlerde kene ısırması nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvuruların sayısının artması üzerine Sağlık Grup Başkanlığı'ndan bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, ilçede 1 Nisan ile 17 Haziran tarihleri arasında kene ısırması nedeniyle sağlık kuruluşlarına 81 kişinin başvurduğunu belirtilerek, ancak bu başvuranlardan hiç birinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı bulgularına rastlanmadığı bildirildi.

Halkı panik olmaması konusunda uyaran yetkililer, her kene ısırmasının KKKA hastalığına yol açmadığının bilinmesi gerektiğini ifade ettiler. Ancak bunun bu hastalığın ilçede görülmeyeceği anlamına gelmediğini de dile getiren yetkililer, vatandaşları bu konuda daha dikkatli olması konusunda uyardı.

Piknik alanlarında ve bahçelerde uzun pantolon giyilmesinin kenelerin vücuda çıkmasını zorlaştırdığını da dile getiren yetkililer, pantolon paçalarının çorap içine konulmasını da tavsiye ettiler. Kene ısırması halinde kenenin bulunduğu yerden kesinlikle koparılmaması gerektiğini de ifade eden yetkililer, kene ısıran kişilerin kene ile birlikte en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını istedi.

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada ise, özellikle hayvan yetiştiricilerinin hayvanlar üzerinde bulunan parazitlerin imhası konusunda daha dikkatli olması gerektiği ifade edilirken, kenelerin kesinlikle çıplak elle temizlenip ezilmemesi gerektiği, yapılacak işlemin eldiven vasıtasıyla ve gerekli önlemlerin alınmasının ardından yapılması gerektiğini ifade ettiler.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 13:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?