7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Sağlık Müdürlüğü'ne röntgen aracı

KONYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NE MOBİL RÖNTGEN ARACI

Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Konya Veremle Savaş Derneği tarafından alımı yapılan Mobil Röntgen Aracı, törenle teslim alındı.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Veremle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sabahattin Yücetaş ile davetliler katıldı. Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya'da Verem hastalığıyla mücadele konusunda yoğun bir mücadele içinde olduklarını belirterek, "İşte bu mücadele kapsamında çalışmalarımızı daha geniş alanlara yaymak ve ulaşamadığımız yerlere de ulaşabilmek adına Konya Veremle Savaş Derneği'yle birlikte bu Mobil Röntgen Aracı'nı ilimize kazandırmış bulunuyoruz. Aracımızın içinde bulunan cihazlar son teknoloji ürünü olup, çekilen filmler direkt bilgisayara aktarılabiliyor. Bu sayede internet üzerinden diğer doktor arkadaşlarımızla da paylaşabiliyoruz" dedi.

Konya Veremle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sabahattin Yücetaş ise, dünyada her yıl milyonlarca insanın verem nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getirerek, "Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğü ve derneğimiz olarak her türlü çalışmayı yapmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda ilimize kazandırdığımız Mobil Röntgen Aracı şimdilik Konya ve çevresinde hizmet verecek. Veremle ilgili her türlü teşhis ve tedavi ücretsiz verilmektedir. Halkımızı bu konuda daha hassas olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mobil Röntgen Aracı, Kendirci ve Yücetaş'ın kurdeleyi kesmesiyle hizmete açıldı.

KONYA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NE MOBİL RÖNTGEN ARACI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 13:23:04
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 20:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?