6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sağlık ocakları bakanlığa devredildi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi’ne ait 5 sağlık ocağı Sağlık Bakanlığı’na devredildi.

Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, stratejik olarak ilçelerinde sağlık sektöründeki yatırımlara büyük önem verdiklerini söyledi.

Yapılan protokol ile Havzan, Karahüyük, Çandır, Kozağaç ve Dere sağlık ocaklarının bundan sonra Sağlık Bakanlığı kuruluşu olarak hizmet vereceği belirten Başkan Tuzcuoğlu, “Anıt civarındaki Konevi Hastanesi’nin yapımı büyük bir hızla sürmektedir. Kanser hastalarının Ankara’ya gitmesini sona erdirecek bu hastaneyi yılsonunda hizmete açmayı hedefliyoruz. Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü karşısında yaptıracağımız 2. hastanenin inşaatı kısa süre içinde başlayacak” dedi.

Hastane yatırımları ile birlikte ihtiyaç olan mahallelere sağlık ocağı yapmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Tuzcuoğlu, “Bu kapsamda Pirebi Mahallesi’nde örnek bir sağlık ocağını geçen yıl hizmete açarak Sağlık Müdürlüğü’ne devrettik. İnşaatı tamamlanan Fahrünnisa Sağlık Ocağı’nı da önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Ahmet Özcan Caddesi üzerindeki Mustafa Doğan Sağlık Ocağı’nın inşaatı da hızla sürüyor. Bu yıl içinde Alavardı Mahallemize de yeni bir sağlık ocağının inşaatına başlayacağız. Yeni yaptığımız bütün sağlık ocaklarını Sağlık Bakanlığı’na devrettiğimiz gibi belediyemiz bünyesinde bulunan Havzan, Karahüyük, Dere, Kozağaç ve Çandır sağlık ocaklarını da Sağlık İl Müdürlüğü’ne devrettik” diye konuştu.

Belediyeye ait sağlık ocaklarında geçtiğimiz yıl 7 bin 500 muayene ve 10 bin pansuman, enjeksiyon, tahlil ve sevk işlemi yapıldığı açıklanırken, devirlerden sonra belediye bünyesinde sadece Ertuğrul Gazi Sağlık Ocağı’nın kaldığı bildirildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 13:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?