6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sağlık-Sen’den GDO'ya tepki

TÜRK SAĞLIK-SEN’DEN GDO YÖNETMELİĞİNE TEPKİ

Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürünlerin satışını ve tüketimini serbest bırakan yönetmeliğin iptali için dava açtıklarını belirterek, “GDO’lu gıdalara karşı milletimiz için mücadele edeceğiz” dedi.

Sendika binasında sağlık çalışanlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Türk Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Hamza Olgun, çıkarılan yönetmelikle GDO’lu ürünlerin bebek mamalarında ve küçük çocukların ek besisinde kullanımının yasaklanmasının diğer ürünlerde kullanılabileceği anlamına geldiğini iddia etti. Olgun, “GDO, bebeğin mamasında olmayacak ama ona süt veren annesinin gıdasında olacaktır. Bu nasıl bir ayrımdır? Bebekken yeme sonra ye diyebilmek nasıl bir korumadır anlamak mümkün değil” dedi.

Ürünlerde GDO’suz olduğuna dair ifadeler bulunmayacağı için insanların ne yediğini bilemeyeceğini ifade eden Olgun, Türk Sağlık-Sen olarak sağlığı tehdit eden bu yönetmeliğin iptal edilmesi amacıyla Danıştay’da dava açıklarını kaydetti. Olgun, “Bu konu önemlidir ve acele edilmesi gereklidir. Milletin sağlığı ile oynanmasına asla izin vermeyeceğiz. Sokaktaki vatandaşımızın büyük bir bölümünün karşı olduğu ama bu yönetmelikle birlikte korunmak için çaresiz bırakıldığı GDO’lu gıdalara karşı milletimiz için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Domuz Gribi ile ilgili aşıda tereddütlerin giderilmesi gerektiğini bildiren Hamza Olgun, hastanelerde, okullarda ve insanların toplu olarak bulunduğu alanlarda önlemlerin artırılmasını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 13:54:02
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 16:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?