6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sağlık TIR'ı Konya'da

Türk Androloji Derneği'nin Erkek Sağlığı Bilinçlendirme Tırı Konya'ya geldi. Bayer Erkek Sağlığı'nın desteği ile gerçekleştirilecek bilinçlendirme projesi kapsamında 4 gün boyunca Konya'da kalacak olan tır erkek vatandaşlara ücretsiz şeker, tansiyon, yağ kitle indeksi taraması gerçekleştirecek.

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde konuyla ilgili yapılan basın toplantısına Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Talat Yurdakul, Bayer Ürün Müdürü Sinan Aktan, Spor Yazarı Ümit Aktan ve Konyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Bingöl katıldı. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Üyesi Prof. Dr. Talat Yurdakul, Türkiye'de ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir erkek sağlığı bilinçlendirme ve tarama çalışmasını gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu projemizde erkekleri sertleşme sorunu için risk faktörü olan hastalıklar açısından tarama amacıyla iş yerlerinde, hafta sonları maçlarda, TIR parklarında ve hatta kahvede bulmayı ve kendilerinin obezite ve metabolik sendrom açısından bel çevresi ölçülmesi, şeker hastalığı açısından kan şekeri tahlilinin yapılması ve yüksek tansiyon açısından tansiyonlarının ölçülmesi planlandı" dedi.

Proje ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bayer Ürün Müdürü Sinan Aktan ise, Türkiye'de bir ilke imza attıklarını ve amaçlarının erkeklere cinsel sağlık konusunda çok önemli mesajlar vermek olduğunu söyleyerek, "Özellikle erkek cinsel sağlığı ürünlerimiz sebebiyle, kampanyanın hedef kitlesi olan erkekleri yakından tanımakta ve nelere ihtiyaç duyduklarını bilmekteyiz. Bayer Erkek Sağlığı Bölümü olarak hedefimiz sertleşme probleminin altında yatan sorunlar ile sertleşme problemi arasındaki ilişkiye dikkat çekmektir" şeklinde konuştu. Spor Yazarı Ümit Aktan da, bütün bu yapılan taramaların ücretsiz olduğunu ifade ederek, bu konuların erkekler tarafından çekingenlikle karşılandığı için böyle bir hizmetin vatandaşın ayağına getirildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir'e verilecek olan teşekkür plaketi toplantıya katılan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Lokman Koyuncuoğlu'na verilirken, Konyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Bingöl, Ümit Aktan'a Konyaspor forması hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 17:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?