3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

'Şah-Mat' Operasyonu'nun ardından

Konya'da, bir kişinin öldürülmesi ve bir kişinin de tabancayla vurularak 18 bin YTL'sinin gasp edilmesi olayıyla ilgili yakalanan 8 kişi bugün adliyeye sevk edildi. 

4 Ağustos tarihinde 70 yaşındaki Mustafa Şengül'ün vurularak öldürülmesi, 9 Ağustos tarihinde de Hasan Candan'ın vurularak 18 bin YTL'sinin gasp edilmesi üzerine düzenlenen "Şah-Mat" adlı operasyonda yakalanan 8 kişi, yoğun güvenlik önlemleri altında bugün adliyeye sevk edildi. Cinayet olayına karıştığı iddia edilen Mustafa Şengül'ün oğlu Ü.Ş. (35), N.K. (35), S.K. (41), A.T. (33), A.R. (25) ile M.A. ile birlikte silahla adam yaralayarak gasp etme olayını gerçekleştiren H.A. (30) ve N.T. (31), Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartıldı. Adliyeye sevk edilen 8 kişinin birbirleriyle bağlantısı olduğunu ortaya çıkaran polis, A.T'nin de her iki olaya karıştığını belirledi. Cinayet olayında tabancanın yerini gösteren S.K. cinayeti A.T'nin işlediğini, A.T. de cinayeti S.K'nin işlediğini iddia etti. Cinayet olayında ön planda yer alan A.T'nin aynı zamanda tabancayla yaralama yoluyla gasp edilme olayının planlayıcısı da olduğu ileri sürüldü. Yakalananlardan S.K'nin 12 hırsızlık ve cezaevinde cinayet işlemek, ruhsatsız tabanca bulundurmak, A.T'nin (33) cinayet, adam yaralama, 4 hırsızlık, ruhsatsız tabanca bulundurmak, A.R'nin uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak, M.A'nın hırsızlık, H.A'nın 12 hırsızlık, Hint keneviri ekmek, ruhsatsız tabanca bulundurmak ve N.T'nin iki yağma suçundan sabıkalı oldukları ortaya çıktı. A.T'nin çilingirlik yaptığı ve anahtarlarını yaptığı bazı evleri soyduğu belirlendi. 

Mustafa Şengül'ün öldürülmesi olayıyla oğlu Ü.Ş'nin bağlantısı olduğu tespit edilirken, Ü.Ş'nin yakalanan şüphelilerle anlaşarak hırsızlık bahanesiyle babasını öldürttüğü iddia edildi. Ü.Ş'nin ayrıca babasının üzerinde bulunan evin tapusunu kendi üzerine yaptırdığı ve babasına ait minibüsü de üzerine almak için kavga ettiği öğrenildi. 

Cinayet ve gasp olaylarının yanı sıra aynı kişilerin karıştığı 6 olay daha aydınlatıldı. Polis, bu şahısların Karahüyük Mahallesi'nde farklı tarihlerde 2 evi kurşunladığını, başkalarından temin ettikleri silahların satışını sağladıklarını, bir işyeri sahibine tehdit ve baskı olayını gerçekleştirdiklerini belirledi. Polisin, iki cinayeti de işlenmesine bir gün kala yaptığı Şah-Mat operasyonuyla önlediği ortaya çıktı. Yakalanan H.A. ifadesinde, "Bir şahsı öldürme planı içindeydim. Planımı hazırladım eve gittim, ama öldüreceğim şahıs evde yoktu. Yarın öldürürüm diyerek ayrıldım, yakalandım" dedi. 

Adı açıklanmayan bir kişinin de Ü.Ş'yi namus meselesi yüzünden öldürme planları içinde olduğu öğrenildi.
8 kişinin adliyeye sevki sırasında S.K. "Cinayeti ben işlemedim" derken, A.T. de "Benim cinayetle ilgim yok" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2006 Pazar 14:20:56
Güncelleme :13 Ağustos 2006 Pazar 14:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?