7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Sahadaki gerginlik tribünlere sıçradı

Konya 2. Amatör Küme B Grubu'nda grup şampiyonu olup 1. Küme'ye doğrudan yükselecek ekibi belirleyecek müsabaka 1-1 sona erip, evsahibi ekip şampiyonluğu kaybedince, sahada istenmeyen olaylar yaşandı.

Konya 2. Amatör Küme B Grubu lideri Derebucakspor ile 1 puan gerisindeki takipçisi Stadspor, Konya Atatürk Stadı kompleksinde yer alan 3 nolu sahada karşı karşıya geldi. Centilmence başlayan müsabaka, zaman zaman gerginleşen bir atmosferde oynandı.

Derebucak ilçesinden gelen çok sayıda taraftarın da tribünlerden izlediği karşılaşmada, konuk takıma şampiyonluk için beraberlik yeterken, evsahibi takımın mutlak galip gelmesi gerekiyordu. Karşılaşmada ilk gol konuk takım Derebucakspor'dan maçın 40. dakikasında geldi.

Bu golden hemen sonra Derebucaksporlu bir oyuncunun sakatlanarak uzun süre yerde yatması sonucu başlayan gergin atmosfer, maç sonuna kadar devam etti. İki taraf oyuncuları arasında saha içerisinde zaman zaman yaşanan arbede ilk devrenin sona ermesinin ardından soyunma odasında da devam etti. Bu arada, saha içerisindeki gerginlik tribünlere de sıçradı.

Yaşanan itiş kakış ve küfürleşmeler üzerine, tribünlerde önlem alan polis, büyümesi muhtemel olayları önledi. Sakatlanan Derebucaksporlu futbolcu Haydar, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait resmi bir otomobile bindirilerek hastaneye kaldırıldı. İkinci yarının da gergin bir atmosferde başladığı maçın 75. dakikasında evsahibi ekip eşitliği sağladı. Her iki takımın da kalan dakikalarda gol için çabası sonucu değiştirmeye yetmedi ve müsabaka 1-1 sona erdi. Bu sonuçla konuk Derebucakspor, B Grubu'nda şampiyonluğunu ilan etti.

Müsabakanın bitiş düdüğünün çalmasının ardından ortalık karıştı. Evsahibi ekipten bazı futbolcular, rakip oyunculara kramponlarını ve sahaya atılan bazı yabancı cisimleri attı. Konuk takım oyuncuları şampiyonluğu kutlayamadan soyunma odasına doğru kaçarak, atılan yabancı cisimlerden kurtulmaya çalışırken, tribünler de karıştı. Tribünlerden pet ve soda şişeleri sahaya atılmaya başlandı. Stadsporlu futbolcular da buna karşılık verdi. Yaşanan gerginlik güvenlik güçlerinin müdahalesiyle sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 12:23:08
Güncelleme :2 Haziran 2008 Pazartesi 12:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?