7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Sahil Projesi tamamlanıyor

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Beyşehir Gölü Sahil Peyzaj Projesi'nin bu yıl tamamlanarak hayata geçirileceğini söyledi.

Selçuk Üniversitesi ve Beyşehir Belediyesi işbirliği ile hazırlanan projenin Konya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandıktan sonra çalışmalara geçtiğimiz yıllarda başlanan sahil peyzaj projesinin bu yıl hayata geçirileceğini belirten Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, “Beyşehir Gölü kıyısında yaklaşık 220 bin metrekarelik bir alanda proje doğrultusunda başlatılan çalışmalarda geriye kalan 100 bin metrekarelik bölümü bu yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Tekinöz, çalışmalar kapsamında sahil bölümünün göl çevresinin tabiat dokusuna uygun taş ve bej travertenlerle kaplanacağını söyledi.

Başkan Tekinöz, Konya Belediyeler Birliği'nin açtığı fuar kapsamında düzenlenen yarışmada ilk 3'e giren projenin tamamlanabilmesi için bu yıl çalışmalara ilkbahar mevsimi ile birlikte start verdiklerini belirterek, “Konya'nın en iddialı ve kapsamlı projesi kapsamında geçtiğimiz yıllarda göl kıyısında festivallerin yapıldığı büyük bir meydan oluşturduk. Yürüyüş ve koşu bantları, kamelyalar, fitness parkı gibi düzenlemeler yaptık. Bu yıl ise veloybol, basketbol sahaları, tenis kortu gibi spor sahaları, kuş gözlem evleri, piknik alanları, botanik bahçesi, karavan sahası, kıyıdaki kumsal alanda soyunma odaları, duş ve kamelyalar bulunan halk plajı gibi bölümler yer alacak. Proje kapsamında lunaparkın kurulduğu Öğretmenevi yakınlarına kadarki sahil şeridinde bu çalışmalar devam edecek. Ayrıca, kıyı şeridi tamamen ışıklandırılacak ve halkın geceleri de kullanımına açılacak. Peyzaj projesi tamamlandığında kent merkezine sahili olan Beyşehir Gölü'nün kıyıları ıslah edilmiş bir hale gelecek, gerçekleştirilen çalışmalar Beyşehir'in iftihar kaynağı olacak. Kıyılar bambaşka bir güzelliğe bürünecek” şeklinde konuştu.

Tekinöz, 2006 yılı keşif bedeli yaklaşık 3.5 milyon YTL olan projenin Beyşehir Belediyesi'nin kendi imkanları ile gerçekleştirilmesi nedeniyle bu maliyetin çok çok altında bir miktara tamamlanmasının hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 17:21:10
Güncelleme :6 Haziran 2008 Cuma 17:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?