6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Sahte kimlikle banka dolandıracaklardı!

Konya'da kaybedilen kimliklere kendi fotoğraflarını yapıştırıp sahte belgelerle kredi kartı çıkartan ve kredi çeken 5 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, Fahrettin K.'nin (21) aynı bankaya kendi resminin bulunduğu 2 farklı kimlikle farklı zamanlarda kredi başvurusunda bulunduğunu tespit etti.

Bunun üzerine ekipler, Fahrettin K.'nin bankaya imza için gelmesini sağlayarak şahsı bankada yakaladı. Yakalanan Fahrettin K. yapılan ilk sorgusunda kendisine Hilmi U. (28), Y.O.S. (18), Mehmet K. (28) ve Hasan K.'nin de (29) yardım ettiğini söyledi. Şahıslar hırsızlık şube ekiplerinin düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla evlerinde yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan şüphelilerin şu ana kadar unutulan ya da düşürülen nüfus cüzdanlarını toplayarak kendi fotoğraflarını yapıştırıp bankalara kredi kartı ve kredi için başvurdukları belirlendi. Şahısların şu ana kadar 4 kredi kartı çıkarttığı ve bir bankadan kredi çektiği öğrenilirken, kredi kartı ve krediyle birlikte bankaları 10 bin YTL dolandırdıkları belirlendi.

İlk sorgusu yapılan şüpheliler Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 14:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?