4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Sahte parayla pasta alınca yakalandı

Konya'da yaş pasta ve tatlı türü yiyecekleri sahte 100 YTL'lerle satın alarak piyasaya sahte para süren 2'si kadın 3 kişi yakalandı.

Konya'da, Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bir bayanın sahte 100 YTL ile alışveriş yaptığı ihbarı geldi. Gelen ihbarı değerlendiren ekipler, güvenlik kamerasına yakalanan genç kadının eşgalini belirledi.

Araştırmalarını tüm bölgede sürdüren polis ekipleri, merkez Selçuklu ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi'ndeki bir tatlıcıdan alışveriş yapmak üzere olan Kezban E. (33) ile Esra E'yi (26) ve kendilerini bir otomobilde bekleyen Salih M'yi (46) yakaladı.

Şahısların üzerinde ve arabada yapılan aramada 21 adet 2 bin 100 YTL değerinde 100 YTL'lik sahte banknot ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürülerek ifadelerinin alınmasının ardından Konya Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, güvenlik kamerasına yakalanan ve sahte 100 YTL ile yaş pasta alan Kezban E. dikkat çekti. Görüntülerde Kezban E. yaş pastayı almasının ardından iş yeri çalışanları parayı bozdurmak için dışarıya çıktığında bile soğukkanlılığını kaybetmemesi ve bozdurulup gelen parayı seri bir şekilde alması görülüyor. Bu görüntülerden yola çıkan polis ekipleri şüphelileri yakalamıştı.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 16:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?